15.02.2015, 17:30
Зимовий десерт: гарячі «сніжки» з печених яблук
Ваші діти просять чогось солоденького? Приготуйте недорогий, але дуже смачний десерт, який зігріє всіх і в прямому, і в переносному значенні.
На 4-6 яблук кисло-солодких сортів: 3-4 столові ложки дрібного цукру-піску, 4-6 штуки будь-якого печива до чаю, 2-3 яєчні білки, за бажанням – ваніль на кінчику ножа.
1. Яблука спечіть у духовці або мікрохвильовці й одразу ж протріть через металеве сито.
2. Білки збийте до міцної піни та продовжіть збивати, додаючи по столовій ложці цукор і протерті ябука. Щоб маса вийшла міцнішою, білки з цукром можна збивати на «водяній бані» - наприклад, помістити посуд з білками у більшу миску, куди налити трохи кип`ятку, і все разом поставити на слабкий вогонь.
3. Продовжуючи збивати, потроху додавайте розтовчене в порошок печиво. Збивайте міксером або віничком доти, аж поки маса не стане пишною.
4. За допомогою ложки викладіть «сніжки» у десертні тарілочки або креманки. Або на маленькі млинці чи шматочки печива. При бажанні можете помістити їх у дуже гарячу духовку на 1-2 хвилини, щоб утворилась легка рум’яна скориночка. Одразу ж подавайте на стіл.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чотири рецепти шарлотки з яблуками
1. Яблука спечіть у духовці або мікрохвильовці й одразу ж протріть через металеве сито.
2. Білки збийте до міцної піни та продовжіть збивати, додаючи по столовій ложці цукор і протерті ябука. Щоб маса вийшла міцнішою, білки з цукром можна збивати на «водяній бані» - наприклад, помістити посуд з білками у більшу миску, куди налити трохи кип`ятку, і все разом поставити на слабкий вогонь.
3. Продовжуючи збивати, потроху додавайте розтовчене в порошок печиво. Збивайте міксером або віничком доти, аж поки маса не стане пишною.
4. За допомогою ложки викладіть «сніжки» у десертні тарілочки або креманки. Або на маленькі млинці чи шматочки печива. При бажанні можете помістити їх у дуже гарячу духовку на 1-2 хвилини, щоб утворилась легка рум’яна скориночка. Одразу ж подавайте на стіл.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чотири рецепти шарлотки з яблуками
Інші статті рубрики:
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне
Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 2129
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 410
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 360
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 436
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 505