Ми у Facebook
15.02.2015, 08:00

У зоні АТО - режим артилерійської тиші

Згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні антиретористичної операції по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Однак є окремі випадки безсистемного обстрілу позицій ЗСУ з мінометів, АГС та стрілецької зброї.
Відповідні накази віддали напередодні Президент України Петро Порошенко та лідери самопроголошених республік "ДНР" і "ЛНР".

Станом на 02:10 на Донбасі зберігався режим артилерійської тиші. Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий на брифінгу в ніч на 15 лютого. За його словами, є окремі випадки обстрілу, але в цілому поки цей режим зберігається.

Натомість в.о. речника Генштабу Збройних Сил України Владислав Селезньов повідомив: станом на 02.00 тривали обстріли сил АТО.

"З мінометів та артилерії обстріляно наші позиції неподалік Золоте, під вогонь ворожої артилерії потрапили наші підрозділи неподалік Чернухіно, з АГС та стрілецької зброї обстріляно опорний пункт в районі Санжаровки, артилерія противника вела вогонь по силам АТО у населеного пункту Попасна", - сказав Г.Селезньов.

Він підкреслив, що сили АТО неухильно дотримуються режиму тиші. "Вогонь у відповідь не відкривають, про всі випадки порушення режиму тиші інформують представників Спільного контактного центру", - повідомив Селезньов.

Тим часом режим тиші порушується.

Бойовики "ДНР" ведуть "точковий обстріл позицій українських силовиків" "щоб уникнути жертв серед мирного населення". Про це заявив заступник командувача корпусом міноборони "ДНР" Едуард Басурін, повідомила Українська правда з посиланням на РИА Новости. За його словами, у районі Дебальцевого "Київ порушив режим припинення вогню", "військовослужбовці України відкрили мінометний і артилерійський вогонь" по позиціях самопроголошених Луганської та Донецької народних республік. , бойовики "ДНР" ведуть точковий обстріл позицій українських силовиків", - сказав він.

Напередодні, 14 лютого, буквально за півгодини до настання режиму повної артилерійської тиші, бойовики таки здійснили провокацію.



За повідомленням Генштабу сил АТО, впродовж 14 лютого бойовики продовжували бойові наступальні дії для оточення сил АТО в районі Дебальцевого, провокації були зафіксовані на Маріупольському напрямку, але лінія боєзіткнень не змінилася. Сили АТО були обстріляні 150 разів, також відбулось 6 шрурмових зііткнень.

Ситуація на сході України станом на 12:00 14 лютого 2015


Натисніть, щоб збільшити:

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Порошенко: Лишилося менше 10 годин. Або мир, або - воєнний стан
Можливе введення воєнного стану: що це означає для населення
Порошенко розповів про результати мінських домовленостей [ОНОВЛЕНО]





На правах реклами