Ми у Facebook
22.02.2015, 19:15

Що це таке «роупджампінг»?

Роупджампінг – це екстремальний вид спорту, стрибки з мотузкою з високого об'єкту за допомогою складної системи амортизації з альпіністських мотузок і спорядження.
Стрибки бувають декількох видів: з вільним падінням і без вільного падіння (маятник). Під час стрибка досвідчені джампери часто виконують видовищні акробатичні трюки і елементи.

Родоначальником цього руху вважається американський скелелаз Ден Осман, який зрозумів, що саме боязнь зриву заважає йому проходити складні маршрути. Для того щоб побороти свій страх, Ден Осман став практикувати навмисні зриви, які після переросли в окреме захоплення і стали самостійно розвиватися як окремий вид спорту.

Слова альпініста змушують багато чого переосмислити: «Суспільство буквально скидає на людей свої стандарти, визначаючи, що безпечно, і що - ні. Я завжди був іншим. Люди дивляться на мене і говорять «ти божевільний!». Але те, що я роблю, я роблю для себе, ні для кого більше. Я не схильний до суїциду. Коли ви сидите на дивані, упершись поглядом в ящик, ви вмираєте. Я себе почуваю найбільш живим, коли опиняюся лицем до лиця зі своїм страхом ».

На жаль, Ден Осман загинув, здійснивши свій останній стрибок з висотою вільного падіння близько 300 метрів. Причиною загибелі послужив розрив мотузки.

Чимало видатних команд в усьому світі продовжують розвивати Ropejumping. Освоюються нові технічні рішення і нові висоти.

Матеріал з wikipedia

P.S.

Нагадаємо, минулими вихідними у Луцьку під час подібних стрибків загинув молодий чоловік, а дівчина отримала численні травми та перебуває наразі у лікарні у тяжкому стані.

Див. також:

У Луцьку розбились двоє роуп джамперів





На правах реклами