Ми у Facebook
16.02.2015, 18:55

Президент Порошенко відмовився відпускати жінок на пенсію в 55 років

Президент наклав вето на Закону України № 1086 «Про внесення змін до закону України" Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування "(щодо удосконалення пенсійного забезпечення)».
Петро Порошенко стверджує, що Закон не може бути підписаний, адже це потягне за собою виділення додаткових коштів, яких немає у бюджеті.

Нагадаємо, що відповідним законопроектом №1086 пропонували продовжити термін дострокового виходу на пенсію жінок у 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи, до 1 січня 2022 року. Досі це положення діяло лише до 1 січня 2015 року.

Нині ж Президент наклав на нього вето.

«Прийняття закону спрямовано на захист прав жінок передпенсійного віку, які є неконкурентоспроможними на ринку праці і опинилися в складних економічних обставин, обумовлених масовими звільненнями працівників. Разом з тим, враховуючи наявність протягом останніх років дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який покривається за рахунок коштів державного бюджету, на сьогодні відсутній фінансове забезпечення реалізації зазначеного положення, що, за інформацією Кабінету міністрів України, потребуватиме 2015 додаткових витрат у розмірі 387 500 000 грн. Враховуючи вищевикладене, пропоную пункт 2 розділу II "Прикінцеві положення" Закону виключити », - йдеться в пропозиціях президента, повідомляє прес-служба Верховної ради України.

ДО ТЕМИ:

Верховна Рада дозволила жінкам виходити на пенсію у 55 років





На правах реклами