Ми у Facebook
18.02.2015, 09:30

Рівненська СБУ затримала інформатора бойовиків

Працівники УСБУ у Рівненській області затримали працівника колонії на Донеччині, який був інформатором ДНР.
Прес-група УСБУ в Рівненській області інформує, що оперативна група УСБУ в Рівненській області затримала інформатора ДНР у селі Максимільянівка Мар’їнського району на Донеччині. Він працював молодшим інспектором Селідовської виправної колонії.

Було встановлено, що 40-річного працівника колонії у листопаді 2014 року завербував член диверсійно-розвідувальної групи терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Малий». Спочатку він цікавився настроями місцевого населення, розпитував про місця дислокації української військової техніки, артилерії, про чисельність військовослужбовців у районі.

Згодом «Малий» поставив завдання постійно інформувати його, у разі відмови погрожував розправою над родиною. Маючи службове посвідчення інспектора Селідовської виправної колонії, інформатор міг вільно пересуватися, збирати і повідомляти розвідувальні дані, що він і робив протягом грудня 2014 року – січня 2015 року.

Цю інформацію терористи використовували для ведення артилерійських обстрілів населених пунктів. Затриманий перебуває під вартою.

Див. також:

Ситуація на сході: Дебальцеве знову поливають "Градами"


На Донбасі зник військовий з Рівного [ФОТО]





На правах реклами