Ми у Facebook
22.02.2015, 20:00

Клоун у рівненському військкоматі чи на фіга цей Цирк? [БЛОГИ]

На своїй сторінці у соціальних мережах відомий Рівненський клоун Тараст Обоіста написав про свої враження від походу до Рівненського військкомату.
Веселі, Брате, часи настали…
Думаю пояснювати не варто, які часи? чому веселі? Вирішив поділитись власним досвідом відвідин військкомату. Але почнемо спочатку, так би мовити від яйця.

Повістка мені не приходила, військовий квиток мені не потрібен, воювати з автоматом не спішу не по причинах українського пацифізму, а по причинах банального страху стати інвалідом… Хто не боїться хай йде на хер і вішає медальку на груди.

Виникає питання, чому поперся в військкомат? Президент, Той що Порох(для одних) Порошок і Каратель, Вальцман і Олігарх (для інших) оголосив чергову Мобілізацію… Можу сказати одне, підтримую на 110%, але говорити про підтримку і не підлягати мобілізації, це одне, а бути на обліку у рідного військкомату і мати шанс зіграти в лотерею призову це вже інше. В моєму випадку про мене забули… Саменький-саменький(пічалька)…
Рідний Комісаріат зустрів мене в кращих традиціях «совка» замішаного на військовому «маразмі».

День перший: На руках у мене «приписне» свідоцтво, яке закінчилось у 2005 році, тому відвідавши два кабінети, я потрапив в каб. №5 канцелярію, де дізнався, там працює мила Рита, мене в списках немає, про мене нічого не знають, треба піднімати архів… Прийдіть за тиждень…

День другий (наступний тиждень): Мене знайшли… Я по їх версії не прийшов у військкомат, коли виповнилось 25 років, не человек… вредітель і саботажнік))) Як результат оголосив половину працівників військкомату «мудаками».

У зв’язку з тим, що причина моєї неявки до них у віці 25 років, була визнана не солідною. Прийшлось написати, що у них не було бланків військових квитків (причина визналась солідною, за підказку дякую знайомому воєнруку). Підписувати протокол на призначення мені штрафу відмовився, пообіцявши накатати зустрічний позов в прокуратурі про не виконання своїх професійних обов’язків працівниками держ. установи.

День третій (через 3 дні): Штраф не назначили, видали декілька бланків, направлення на медкомісію.
З корисного за той день. Стояння у черзі в коридорі, читання табличок на дверях з написами Майор…, майор…. Капітан… і т.д… виникла ідея створити наклейки з запитанням: «На фіг? -…» і клеїть їх на двері біля табличок.

День четвертий (після вихідних) : Медкомісія, проходиться швидко, всюди поза чергою, лікарі швиденько оглядають, ставлять печатки. Якби не аналізи, які потрібно чекати, пройшов би все за 1 год.

День п’ятий (вчора): Медкомісія визнала мене придатним. Заніс весь пакет документів в канцелярію. Заповнює мою облікову картку. Ключове питання, яку спеціальність записати у військовий квиток… Мені 35 років. По диплому вчитель історії, працював 8 років в торгівлі, засновував театр «МЕТР», навчаю по Україні волонтерів з лікарняної клоунади, маю досвід перебування в молодіжній патріотичній організації, організації вишкільних патріотичних таборів, проведення і читання просвітницьких лекцій… Як результат єдина спеціальність яка мені підходить та видається для всіх вчителів всіх спеціальностей: ЦЕ ДІЛОВОД ДІЛОВОДСТВА!!!

Навіщо в АРМІЇ Математики, Хіміки, Фізики, Програмісти, Історики?... навіщо нашій армії потенційні офіцери Артилеристи, Сапери, Кібер-війська, Виховники та інші вузько направленні спеціалісти?
Навіщо мені іти добровольцем в Армію, якщо мене мінімум призначать перекладати папірці, а максимум замітати вулиці…

Нафіга ЄТОТ ЦІРК???)))) "Таваріщі…"

П.С.: За два тижні змінилось три воєнкома(Твердохліб, Царук та Санін), та відбувся один обстріл військкомату. Одразу скажу, я до цього не причетний…

Джерело: facebook.com

Статті до теми:

Як військові живуть на Рівненському полігоні [ФОТО]
Мобілізація очима військовослужбовця з Рівненщини [ЧАСТИНА 2]





На правах реклами