Ми у Facebook
19.02.2015, 18:35

Суд зобов'язав "Рівнеазот" до липня виплатити 370 мільйонів боргу «Нафтогазу»

Апеляційний господарський суд Рівненської області зобов'язав підприємство «Рівнеазот» до 17 липня 2015 року виплатити НАК «Нафтогаз України» 370 млн грн боргу за природний газ, замість встановленої раніше 10-річної відстрочки.
Відповідне рішення закріплене у постанові суду від 10 лютого 2015 року.

Згідно з документом, госпсуд Рівненської області влітку 2011 року зобов'язав «Рівнеазот» погасити борги за природний газ перед «Нафтогазом», проте підприємство, посилаючись на тяжкий фінансовий стан, домоглося в судах інших інстанцій відстрочки на 10 років, повідомляє newseek

У свою чергу «Нафтогаз», не погоджуючись з рішенням суду, звернувся в суд іншої інстанції з апеляційною скаргою, в якій просив відмовити "Рівнеазоту" в наданні відстрочки.

На думку «Нафтогазу», «Рівнеазот» є великим виробником азотних добрив і володіє обіговими коштами та активами, на які може бути накладено стягнення.

«Таким чином, обставини, які ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, відсутні», - йдеться в судових матеріалах.

Крім того, «Нафтогаз» звернув увагу суду на те, що НАК забезпечує галузі національної економіки та населення природним газом. Тобто, НАК "Нафтогаз України" як державне підприємство є об'єктом, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Також «Нафтогаз» підкреслював, що бюджетом України і фінансовим планом компанії не передбачені фінансові можливості для кредитування споживачів природного газу.

Статті до теми:

Як працюватиме «Рівнеазот» через підвищення ціни на газ?

«Рівнеазот» модернізує виробництво аміачної селітри





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ