Ми у Facebook
22.02.2015, 10:00

Через підвищення проїзду рівненські маршрутки втрачають пасажирів

Ще й тижня не проминуло, як у міських маршрутках проїзд подорожчав до 3 гривень, та вже помітно і на око, що в салонах тролейбусів пасажирів побільшало, а в маршрутках стало вільніше.
– Помітно це і за надходженнями коштів до тролейбусного парку від продажу квитків, – підтвердив наші спостереження начальник управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк. – Щоденна виручка тролейбусників зросла в середньому на 10 тисяч гривень. Тобто реально пересіли на тролейбуси 7 тисяч платних пасажирів. А от маршрутники, виходить, втратили 21 тисячу гривень.

Маршрутникам тепер не позаздриш: коли робили розрахунки для підвищення тарифу до 3 гривень, то вартість літра дизельного пального рахували по 17 гривень. Тепер дешевше як по 21 гривні його немає, й ціна зростає мало не щодня.

Що далі: збільшувати ціну на квитки і втратити ще 7 тисяч пасажирів чи підтягнути паски підприємцям-перевізникам і водіям, як нині підтягує їх весь народ? Бо як би там не було, за даними міського управління транспорту й зв’язку, послугами міського транспорту щодня користується приблизно 235 тисяч пасажирів. І більше або менше їх не стане. А люди, якщо є можливість обирати, сідають у той вид транспорту, який зручніший і, головне, дешевший.

Статті до теми:

Рівне: 20 лютого буде призупинено рух транспорту на Соборній

Як рівняни ставляться до підняття вартості проїзду в маршрутках до трьох гривень

Джерело: "7 Днів"





На правах реклами