Ми у Facebook
25.02.2015, 09:45

Що на Рівненщині подорожчало найбільше

На споживчому ринку у січні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,7%.
Найбільше (на 25,8–16,0%) подорожчали рис, овочі та фрукти. На 7,5–0,2% зросли ціни на продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, шоколад, безалкогольні напої, макаронні вироби, соняшникову олію, кондитерські вироби з цукру, яловичину, яйця, сметану, маргарин та інші рослинні жири, хліб, сири, сало, кондитерські вироби з борошна, кисломолочну продукцію, молоко, свинину та цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 3,7%, у т.ч. тютюнові вироби – на 4,8%, алкогольні напої – на 2,0%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на каналізацію на 13,7% та холодну воду – на 4,3%. Крім того, на 1,6% зросли ціни на утримання та ремонт житла.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка стали дорожчими на 3,7%, у т.ч. меблі та предмети обстановки – на 6,9%, побутова техніка на – 4,6%, килими й інші види покриттів для підлоги – на 2,5%, домашній текстиль – на 1,9%.

Подорожчання у сфері охорони здоров’я на 2,6% спричинено зростанням цін на амбулаторні послуги на 5,5%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 3,1%, та послуги лікарень – на 0,3%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,7% пов’язано зі зростанням цін на автомобілі на 6,3%, а також подорожчанням палива та мастил – на 0,5% і транспортних послуг – на 0,3%.

Подорожчання послуг освіти на 4,1% головним чином спричинено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 17,1%.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Ціни на бензин у Рівному


Із 15 лютого - зміни у графіку руху поїзда Рівне - Київ


Джерело: ГУ статистики в Рівненській області





На правах реклами