Ми у Facebook
19.11.2015, 09:15

Поради рівнянам: як захистити дитину від грипу? [+ПОРАДИ]

OGO.ua пропонує батькам 10 порад: щоб дитина не хворіла.
У лікуванні та профілактиці простудних захворювань вирішальну роль відіграє імунітет. Ми хвилюємось та переживаємо за дітей, які починають кашляти, чхати, з’являються соплі та підвищується температура. Згадуємо минулі весняно-осінні місяці і із жахом сподіваємось, що цього разу дитя не захворіє. На жаль, стовідсоткової гарантії того, що хвороба омине Вас та Вашу родину – ніхто не дасть. Але, як говорив на одному семінарі досвідчений дитячий педіатр Йосип Сіладі: «Хвилюйтесь та бережіть свій імунітет, і він берегтиме від хвороб і Вас».

Поради, як найкраще підтримати дитячий імунітет:

1.Провітрюйте свою оселю якомога частіше. Свіже повітря наситить організм дитини киснем, який необхідний її 24 години на добу. До того ж, він регулює температуру і вологість повітря не гірше за зволожувач.

2.Прогулюйтесь щодня не менше 2-4 годин. Протипоказання для прогулянок є лише у великий мороз, а коли дощить і є калюжі – нічого страшного, у малюка стовідсотково від прогулянки буде хороший апетит та здоровий сон.



3.Режим. Його потрібно дотримуватись обов’язково та головне – не лінуватися. Потрібно, щоб дитина вчасно їла, гуляла до та після обіду, лягала спати за розкладом. При такому стилю життя спостерігається повна відсутність стресу від постійних змін у графіку.

4.«Ні!» - зайвій їжі. Не дозволяйте, щоб Ваша дитина переїдала, особливо на ніч. Усе має бути в міру, бо замість того, щоб організм боровся із небезпечними зовнішніми факторами, імунітет буде втрачено у боротьбі із лишніми калоріями.

5.Фізична активність. Звичайно, що із дитини не потрібно робити олімпійського чемпіона. Звичайної їзди на самокаті чи рухливих ігор на дворі має вистачити. Як говориться у приказкі: «У здоровому тілі – здоровий дух».

6.Водні процедури. Нехай Ваша дитина зранку коли умивається, паралельно протреться мокрим рушником. Це рахується, як підвид дитячого загартовування.

7.Спокій. Мамині стреси й сварки у сім'ї впливають на нервову систему дитини, яка безпосередньо пов'язана з імунітетом.

8.Непотрібне навантаження. Заберіть від дитини усі мобільні, ай пади, ай фони і т.д. Любить дитина дивитись мультики – нехай дивиться, але не більше 2-х год на добу. Не потрібно, щоб вона весь десь грала на телефоні в ігри чи сиділа перед комп’ютером та бомбила ворожі танчики.

9.Здорова їжа. Стежте за тим, щоб кожен день дитина з'їдала щось із 4 груп продуктів: овочі, м'ясо, кисломолочні, фрукти. Намагайтеся вживати сезонні фрукти та овочі. Краще, якщо вони будуть з України.



10.Золота середина. Слідкуйте за тим, щоб дитина була завжди одягнена тепло. Але і не надягайте на неї десять вовняних кофт. Шукайте завжди «золоту середину».

А на останок, хотілося б сказати одне: Будьте уважними та люблячими до своєї дитини, і тоді непотрібні клопоти зі здоров'ям минуть самі по собі!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ