Ми у Facebook
14.03.2016, 13:20

Сьогодні розпочинається Великий піст

Він триватиме з 14 березня до 30 квітня. Великий піст триває сім тижнів.
Великий піст готує християн до гідної зустрічі свята Воскресіння Христова. Він починається за сім тижнів до Пасхи і складається з чотиридесятниці – сорока днів – і Страсної седмиці – тижня перед самою Пасхою.

Християнський піст має духовне підґрунтя, яке виявляється через молитву, через частіше відвідування храму, читання Біблії та обмеження в їжі. З самих початків, коли Бог створив людину, то першою була надана рослинна їжа, а вже пізніше людина почала вживати і тваринну. Тому церква закликає людей постувати, вчитися обмежувати себе та дисциплінувати своє тіло. Проте є така категорія, як старі, вагітні, хворі люди, які є слабкими. Якщо вони мають можливість, то можуть постити хоча б у середу й п’ятницю та у перший і останній тиждень посту.

Дехто часто плутає піст та дієту. Проте це зовсім різні речі. Під час посту людина думає насамперед про спасіння своєї душі, а відмова від тваринної їжі - це вияв смирення та додаткова можливість очистити своє тіло та помисли.

У піст головне не їсти одне одного. Виконуючи це правило, ви зможете підготуватися до свята світлого Христового Воскресіння.


Статті до теми:

Як харчуватися у Великий піст 2015 - календар

Сьогодні відзначають Прощену неділю

Церковний календар 2015: перехідні та неперехідні свята, пости





На правах реклами