Ми у Facebook
23.02.2015, 15:30

На Рівненщині суд визнав винним лікаря у скоєнні злочину

За вимагання хабара лікаря оштрафували на 17 тис. грн.
Лікар вимагав тисячу гривень за висновок про відстрочення служби в Збройних силах України, а в результаті заплатить понад 17 тисяч гривень штрафу та позбудеться права перебувати у складі лікарів-спеціалістів із забезпечення призову.

Як зазначає заступник начальника УДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області Владислав Насанкін, 28 січня Рівненський міський суд розглянув кримінальне провадження, відкрите 24 грудня минулого року за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди). Тоді на «гарячому» працівники УДСБЕЗ затримали лікаря ортопеда-травматолога поліклініки Рівненської центральної районної лікарні, коли той вимагав та отримав одну тисячу гривень за складання висновку, необхідного для одержання призовнику відстрочки від служби в Збройних силах України.

За рішенням суду лікаря визнано винуватим у вчиненому злочині і призначено покарання у вигляді штрафу 17 170 грн. та позбавлено права перебувати у складі лікарів-спеціалістів із забезпечення призову громадян України на строкову військову службу строком на 3 роки.

За матеріалами СЗГ УМВС України в Рівненській області

Статті до теми:

Рівненщина: лікарю-хабарнику винесли вирок

Увага, допоможіть знайти рівнянина, який погрожував правоохоронцю

Завершено досудове розслідування резонансного вбивства рідним сином викладачки НУВГП





На правах реклами