Ми у Facebook
24.02.2015, 18:00

Ціни на продукти зростуть на 40%?

Падіння економіки на 7% минулого року не було б таким страшним, якби у четвертому кварталі воно не склало 16%. І це падіння продовжилося в січні цього року.
Він впевнений, що про зменшення темпів скорочення економіки ще рано говорити. "Якщо ми говоримо про споживчі ринки, про ціни в магазинах, то на жаль, на початку березня і в квітні на нас очікує черговий стрибок цін. Тому що закінчуються запаси продуктів, побутової хімії, побутових товарів, які були закуплені за старими цінами. Економіка не поспіває за інфляцією, за доларом і тому ціни подорожчають", - зазначив Денисенко в ефірі Еспресо.TV.

Нардеп припустив, що подорожчання по різних групах товарів складе від 5-10% до 30-40% та порадив пересічним громадянам, у яких немає зайвих коштів в іноземній валіті, не стоворювати штучний ажіотаж. А держава, уряд, на його думку, повинні запропонувати механізм по стимуляції внутрішнього виробництва і створити умови, щоб бізнес почав хоч трошечки працювати.

"Стимулювати споживання уряд не зможе, бо у людей немає грошей і найближчим часом не буде, отож треба давати певні преференції бізнесу для того, шоб він міг більш вільно дихати. А у нас, на жаль, нав'язується модель, коли треба відібрати у багатого і віддати бідному. Це тупікова гілка, треба не дати можливості багатому красти. Але "убивати" багатого не можна, бо він забезпечує робочі місця для багатьох людей", - підкреслив нардеп.

Денисенко впевнений, що Україні треба відмовитися від аргентинської моделі, коли за певнй проміжок часу "розкуркулюється" якийсь олігарх і начебто всі щасливі, але від цього не перерозподіляються блага між жителями країни: замість одного олігарха приходить інший. "Доречі, про якісь послаблення для бізнесу у запропонованих урядом змінах до бюджету не йдеться", - заявив депутат.

Статті до теми:

Тарифи на газ піднімуться на 280%, на тепло – на 66% – Гонтарєва

Що на Рівненщині подорожчало найбільше





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ