Ми у Facebook
28.02.2015, 11:15

На Рівненщині переселенці розпочинають власну справу

Полісся завжди було трудонадлишковим регіоном, тому переселенцям важко знайти роботу за своєю професією. І тоді енергійним, ініціативним людям служба зайнятості пропонує започаткувати власний бізнес.
Працевлаштування переселенців на Рівненщині - справа нелегка. На Поліссі виходять з цієї ситуації, пропонуючи переселенцям створювати власний бізнес. З початку 2015 року вже троє переселенців скористалися такою нагодою.

В цій нелегкій справі їм допомагає служба зайнятості, надаючи одноразову виплату допомоги по безробіттю. Загалом за період з 1 жовтня по 20 лютого у центрах зайнятості Рівненщини надали послуги 370 переселенцям, 67 з них працевлаштовані.

Розпочати власний бізнес зі створення та декорування в’язаних сувенірів вирішила Анастасія, яка приїхала із зони АТО. Маючи невеликий професійний досвід, вона вирішила розпочати бізнес із свого захоплення – плетива, якому її ще зовсім маленькою дівчинкою навчила мама. Тепер улюблене заняття почне приносити прибуток. Дівчина планує в’язати речі на замовлення, використовувати оригінальні візерунки, якісну пряжу – тож сподівається на хороший прибуток.

Олег із Маріуполя, який майже 20 років був слюсарем-ремонтником на металургійному комбінаті «Азовсталь», все життя мріяв працювати з деревом. Тому, коли приїхав на Рівненщину, де лісопильне виробництво займає досить велику частину в переробній промисловості, вирішив відкрити власну справу. Він захистив бізнес-план на тему «Лісопильне та стругальне виробництво з використанням стаціонарного чи мобільного обладнання».

Чоловік прагне досягти високих показників та розширювати коло клієнтів. А всім, хто вагається і не впевнений у своїх силах, радить не боятися ризику, працювати над собою і прагнути успіху.

Статті до теми:

ФОТОФАКТ: У Рівне прийшов лист з... "ДНР"

На Рівненщину приїхала ще одна родина переселенців

Нові вірші про Небесну сотню





На правах реклами