Ми у Facebook
25.02.2015, 08:45

Рівняни "змітають" з прилавків соняшникову олію

Рівненський супермаркет... На стендах з олією порожньо. Як говорять працівники магазину, люди скуповують соняшникову олію, бо бояться подорожчання.
Соняшникова олія зросла у ціні ще у листопаді 2014 року. Тоді прогнозували, що на початку 2015 - вартість олії збільшиться на 3-5 гривень.

Проте вже у січні за літр рафінованої платили 24 гривні. Нова чутка, яку зараз поширюють серед рівнян та і в цілому в Україні - це те, що соняшникова олія "стрибне" у ціні до 40 гривень.

- Головна причина подорожчання в тому, що з початку року аграрії починають закупівлю нового витратного матеріалу. Ще одна причина такого раннього занепокоєння аграріїв – торішні втрати. Через літню засуху на півдні і південному сході урожаю соняшнику зібрали менше, – повідомили в міністерстві Аграрної політики і продовольства, передає ubr.ua.

У рівненських супермаркетах ціна за літр тримається на рівні 24-25 гривень. Але пляшок на полицях не багато. Як говорять продавці, люди закуповують олію наперед, бо бояться здорожчання.

- Бачила у "Фоззі" порожні полиці з олією. Стоять тілька близька десятка нерафінованої, - говорить рівнянка Юлія.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:


Порівняння цін в супермаркетах Рівного


Що на Рівненщині подорожчало найбільше

З березня зростуть ціни на електроенергію на 40%





На правах реклами