Ми у Facebook
27.02.2015, 14:30

Рівненщина: підняття вартості проїзду у міжміських маршрутках - протизаконне

Принаймні в цьому переконаний директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ігор Тимошенко.
За словами Ігоря Тимошенка, законодавство чітко визначає процедуру затвердження нового тарифу на перевезення. Так, після подачі перевізником заявки нові тарифи мають пройти громадське обговорення. Лише після цього розпорядженням голови ОДА можуть бути затверджені. Без цього жоден тариф не може визнаватися законним.

«Я розумію бажання перевізників збільшити тариф, адже зросла ціна на пальне. Але не треба забувати, що зарплати мешканців області залишилися на тому ж рівні. Тож очевидно підвищення вартості проїзду може значно погіршити фінансовий стан людей. Щоб цього не сталося, закликаю перевізників та громадськість зустрітися за «круглим столом» та знайти порозуміння. Перевізники та активісти мають дійти спільної позиції щодо тарифів. Тільки після цього в облдержадміністрації погодять новий тариф», - наголосив Ігор Тимошенко.

За словами директора департаменту, будь-яке самочинне підняття тарифу, без відповідного розпорядження голови ОДА є грубим порушенням закону. Відповідно, може каратися від накладання штрафів на перевізника і аж до розірвання угоди та позбавлення ліцензії на перевезення.


Статті до теми:

Перевізники Рівного просять повернути попередню вартість проїзду

Через підвищення проїзду рівненські маршрутки втрачають пасажирів

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА





На правах реклами