Ми у Facebook
27.02.2015, 14:45

Продуктовий ажіотаж у Рівному

У зв'язку з подорожчанням продуктів харчування та нестабільністю гривні рівняни починають масово закуповувати продукти. Як заробляють на цьому супермаркети та чи є підстави для паніки?
Не лише рівняни, а й жителі інших міст масово закуповують харчі. "Дефіцитними" продуктами в супермаркетах вже стали борошно, цукор, олія, крупи. Деякі супермаркети "підігрівають" паніку, видаючи не більше 10 кг цукру в одні руки.

Хоча причиною того, що вже кілька днів поспіль на прилавки не встигають виставляти продукти, є не голод і не нестача продуктів, а страх. Люди бояться, що через падіння гривні продукти подорожчають настільки, що більшість українців не зможуть собі їх дозволити.

Фахівці стверджують, що причини для паніки немає, її здіймають самі підприємці - для того щоб продати товари, які "застоялися" за вищою ціною і, звісно, щоб добре заробити на змінах цін.

Масово скуповувати продукти не лише не потрібно,кажуть фахівці, а й небезпечно, адже продукти мають властивість швидко псуватися. У теплій та вологій квартирі у крупах, макаронах та борошні швидко заведуться шкідники, тому такий запас доведеться викинути. А щодо цукру, то тут нагадують про схожу ситуацію з гречкою декілька років тому.

Експерти радять не піддаватися паніці та перечекати цей нестабільний період. Адже продовольчих запасів вистачить на всіх, а супермаркети будуть продовжувати піднімати ціни, доки ростиме попит.

А щоб менш постраждати від цінових стрибків, старайтеся купувати вітчизняні товари, які є набагато дешевшими та не прив'язані до долара. А ще, скуповуючись "із запасом", пам'ятайте про термін придатності продуктів.

Статті до теми:

Що на Рівненщині подорожчало найбільше

У підприємців Рівного вимагають не торгувати товарами, виробленими в Росії

Ціни на квартири в Рівному знизилися





На правах реклами