Ми у Facebook
28.02.2015, 12:30

На Рівненщині планують мобілізувати ще 800 чоловіків

Незабаром всіх чоловіків розподілять до військових частин, а на їхні місця прибудуть новобранці, призвані під час другого етапу четвертої хвилі мобілізації.
Зараз в оперативному командуванні "Північ" підбивають підсумки і звітують - план навіть перевиконали. Обласний комісаріат вже відправив до Збройних сил і Нацгвардії близько 1100 військовослужбовців, в тому числі понад 150 офіцерів. Тепер планують набрати 800 чоловік.

- "На сьогодні оповіщено близько 7000 військовозобов'язаних, в тому числі близько 580 офіцерів запасу. До медичних комісій прибуло близько 56% від оповіщених", - розповідає начальник організаціно-мобілізаційного управління ОК "Північ" Віктор Кевлюк.

Але з них придаті до служби менше половини. Мобілізація показала - у чоловіків серйозні проблеми зі здоров'ям.

- "Найбільше відмовляємо з причин хвороби систем кровообігу, на другому місці проблеми з кістково-м'язовою системою, на третьому місці проблеми з системою травлення", - додає Кевлюк.

Тих, хто повістки проігнорував і на медкомісію не прийшов, в області майже дві тисячі. Щодо них направлені повідомлення у прокуратуру, вже відкрито 48 кримінальних проваджень.

У цей самий час розпочинається щорічна приписка до дільниць юнаків, яким виповнилось 17 років. Військові наголошують: це не пов'язано з мобілізацією і відправляти молодь у зону АТО ніхто не буде.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

На Рівненському полігоні проходять підготовку більше трьох тисяч мобілізованих

Коли рівнян почнуть призивати на строкову службу


Кого демобілізують у березні-травні 2015 року


Джерело: rtb.rv.ua





На правах реклами