Ми у Facebook
28.02.2015, 21:35

Голова ОДА проситиме звільнити одного з голів РДА на Рівненщині

vse.rv.ua

Мова йде про голову Костопільської РДа Миколу Желєзного.
Громада району висловила обурення щодо кандидатури новопризначеного голови Костопільщини. Пана Миколу костопільчанка звинуватила у побитті її сина.

Під тиском новопризначений голова РДА написав заяву на звільнення. На цю ситуацію зреагував голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков.

Ось що він написав на своїй сторінці у фейсбук:

Вчорашня ситуація по Костополю. Я почув голос громади Костопільщини і підписав розпорядження про проведення службового розслідування.
Також звернувся до Президента з пропозицією відсторонити Миколу Железного від виконання обов'язків.

Запрошую костопільчанку, яка вчора звинувачувала Железного у побитті її сина до себе в понеділок - почнемо з'ясовувати всі деталі. Прошу активістів дати мені контактний телефон, а краще приїжджайте разом з нею.

Також хай вона одразу напише заяву у міліцію, щоб правоохоронці паралельно почали своє розслідування.

Іще інформую громаду: призначення будь-якого голови райдержадміністрації відбувається таким чином - голова облдержадміністрації подає кандидатуру і після погодження в Кабміні Яценюка голову райдержадміністрації призначає Президент. І звільняє також Президент.

Написана Железним заява направлена в Адміністрацію Президента. Але треба розуміти, що звільнення відбудеться також після погодження з Кабміном.

Якщо Кабмін погодиться і глава держави підпише заяву Железного, то район ще на кілька тижнів чи місяців буде без керівника.
Пройшовши Майдан, я раз і на завжди зрозумів, що немає своїх і чужих, а є наша спільна відповідальність за долю України.

Давайте вести постійний конструктивний діалог. Костопільщина - частина Рівненської області. Тут ми всі з вами живемо, і ВСІ, КОЖЕН з нас, несемо відповідальність за те, що відбувається в області. Від кожного з нас, незалежно від статі, віку і місця роботи залежить те, як житиме село, місто, район, область в цілому. Давайте переходити від криків "Я проти!", до слів: "Я пропоную зробити інакше!". Давайте спільно брати відповідальність за результат. Саме це й буде найвищим проявом патріотизму та громадської активності.


Тепер справа за Кабміном та Президентом.

Не визнали бездіяльність Рівненської обласної ради

Рівняни вийдуть на Майдан, щоб підтримати Надію Савченко





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ