Ми у Facebook
01.03.2015, 17:30

Ціни на квартири в Рівному знизилися

В Україні стрімко знизилися ціни на нерухомість. Зокрема, у Рівному квартири на вторинному ринку стали дешевшими на 3-5 тисяч американських доларів. Вартість оренди навпаки зросла.
Близько 50% рівнян, які планували в цьому році реалізувати свої квадратні метри, вирішили зачекати кращих часів. Оскільки зі стрімкими «польотами» курсу валют адекватну ціну встановити неможливо, запевняє експерт.

«Відсотків тридцять власників квартир продають їх не знижуючи цін взагалі. Для них курс долара не важливий. Ще 20% знизили ціни на 3-5 тисяч «зелених» і називають більш-менш реальну вартість», - зазначає кореспонденту ERVE.UA агент з нерухомості пан Микола.

Якщо ще два місяці тому однокімнатна квартира, без ремонту, на вторинному ринку коштувала в середньому 22 тисячі доларів, то на сьогоднішній день її можна придбати за 19, а то й 18 тисяч доларів США.

«2-х кімнатна без ремонту коштує 25-27 тисяч, а була 30-32 тисячі доларів. Трьохкімнатні зараз коштують 30 тисяч, а були по 35-37», - додає пан Микола.

Що ж стосується оренди житла у Рівному, то тут ситуація інша. Винайняти квартиру стало в півтора рази дорожче в порівнянні з листопадом 2014 року. Частково це пов’язано з опалювальним сезоном та підвищенням тарифів на воду, газопостачання та інших комунальних послуг.

«Сьогодні оренда однокімнатної «жилої» квартири вартує мінімум 1400 гривень плюс оплата комунальних послуг. В результаті сума буде становити близько 2000 гривень в місяць. «Малосімейки» (21 кв/м) трішки дешевші - 1300 грн. + лічильники.

Однак, не всі погоджуються жити у таких умовах. Якщо ж квартира з ремонтом, мебльована та вся побутова техніка є, тоді вона обійдеться, разом з оплатою комунальних послуг, не менше ніж у 2500 тисяч гривень», - зазначає експерт.

Вартість оренди кімнати разом з власником квартири піднялася на 50%. І нині коштує від 900 до 1 200 тисяч гривень.

На первинному ринку нерухомості, від забудовника, вартість квадратного метра жилої площі становить всередньому 800 американських доларів.

За матеріалами erve.ua

Статті до теми:

Чи подорожчає вартість проїзду на Рівненщині?

Ціни на продукти зростуть на 40%?

На Міжбанку долар сьогодні по 34,5 гривні





На правах реклами