Ми у Facebook
02.03.2015, 15:45

Для фізичних осіб, які сплачували іпотечний кредит, є можливість використати податкову знижку

Фахівці ДПІ у м. Рівному повідомляють платників податків, що фізичні особи – резиденти, які сплачували іпотечний кредит, мають право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування таким іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.
Це право виникає у разі, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема, згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

При цьому, до податкової знижки включаються витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). Слід зауважити, що оригінали документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом України.

Нагадаємо, що декларацію на отримання податкової знижки можна подати до податкової інспекції до кінця 2015 року.

ДПІ у м.Рівне


Див. також:


З 2014 року у бюджеті Рівного залишилося більше 11 млн боргу





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ