Ми у Facebook
05.03.2015, 09:15

Рівняни, зверніть увагу - електронні гроші оподатковуються

Обов'язок подання декларації виникає у платника податку з доходів фізичних осіб у разі отримання ним протягом звітного року, зокрема, доходів, які не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплат, але не звільнені від оподаткування (пп. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу).
До таких доходів належать: суми заборгованості, за якими минув строк позовної давності та яка перевищує суму, що становить 50 відсотків місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року; нецільова благодійна допомога понад установлену норму; додаткове благо у вигляді суми боргу платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності та інші).

ДПІ у м. Рівному звертає увагу, що якщо фізична особа отримує дохід у вигляді електронних грошей (WebMoney, UkrMoney, RBK Money, MoneXy, "Яндекс. Деньги" та інші), то вона зобов’язана самостійно включити суму такого доходу до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. При цьому об`єкт оподаткування податком на доходи фізичних осіб у такої фізичної особи виникає у день зарахування коштів на електронний гаманець.

Див. також:

Для фізичних осіб, які сплачували іпотечний кредит, є можливість використати податкову знижку





На правах реклами