Ми у Facebook
06.03.2015, 09:45

Рівне: перевізники так і не змогли домовитися про ціну за проїзд

4 березня у Рівному обговорили ситуацію, що склалася із пасажирськими перевезеннями на приміських та міжміських маршрутах області.
Після майже двогодинної дискусії перевізиків, небайдужих громадян представників громадських організацій та влади, присутні так і не змогли домовитися про єдину ціну за проїзд.

Кожен відстоював своє. Перевізники вимагали узаконити ціну 0,5 грн. за пасажиро-кілометр, зважаючи на значне подорожчання пального та автозапчастин. Ціна за паливо виросла більш ніж вдівічі, а перевезення здійснюються за старими цінами, відтак перевезення стало нерентабельним.

Громадяни ж просили увійти в їх становище і не збільшувати так різко ціну, адже зарплати лишилися незмінними. Також вимагали навести порядок у маршрутках: встановити виправдану ціну та привести салони до належного стану. Однією з вимог було й виховання водіїв.

"У нас перевізники самостійно змінюють ціну і це стається постійно. Дійшло до того, що в селі три рази змінюється ціна на протяжності одного кілометру!" - обурюється пані Лариса, жителька села Велика Омеляна.

Представники громадських організацій наголошували на незаконності підвищення тарифів і вимагали повернутися до старої ціни, доки нова не узакониться.

Серед пропозицій вирішення питання звучало і зменшення кількості автобусних рейсів, і проведення громадського аудиту для визначення пасажиропотоку, і скликання спеціальної комісії для вирішення питання.

Проте, основної мети, досягнення домовленості, так і не було досягнуто. Перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський зауважив, що таке громадське слухання було не останнім.

Наостанок, голова здолбунівської районної державної адміністрації Сергій Кондрачук, дав пораду громадянам як зробити систему перевезення прозорою: "Потрібно просто купувати квиток у касі, тоді не виникатиме питань про те, скільки коштів осідає у перевізників у кишенях"

Статті до теми:

Перевізники Рівненщини вибачаються перед пасажирами

Рівненщина: перевізники погрожують зупинити рух

Рівненщина: сьогодні розбиратимуться з підняттям вартості проїзду





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ