Ми у Facebook
04.03.2015, 21:36

Рівненський державний гуманітарний університет: траєкторія розвитку

Університет в обласному центрі зазвичай є не лише центром знань, але й осередком суспільного та культурного життя. У Рівному гуманітарний університет відіграє роль осередку підготовки кадрів для освіти та культури, нині вкрай необхідних для розбудови Української держави.
Невипадково до виборів ректора Рівненського державного гуманітарного університету сьогодні прикута увага не лише співробітників та студентів університету, а й багатьох мешканців обласного центру. Норми закону "Про вищу освіту" не передбачають безпосередньої участі мешканців населених пунктів у виборах ректора вищого навчального закладу, проте громада активно спостерігає за перебігом виборчої кампанії.

Визнаним фаворитом виборів є Руслан ПОСТОЛОВСЬКИЙ – в.о. ректора РДГУ, людина, яка свого часу добилася утворення цього університету та протягом тривалого часу спрямовувала його по траєкторії розвитку. Про подальші плани Руслан Михайлович розповів у власній передвиборчій програмі.

Молочних річок з кисельними берегами Постоловський не обіцяє. І це робить йому честь, адже що простіше для діючого керівника, ніж використати "адміністративний ресурс" для впливу на студентів. Але Руслан Постоловський віддає перевагу забезпеченню діалогу зі студентською спільнотою, забезпечення для молоді максимального доступу не лише до всіх інформаційних ресурсів університету, а й до важелів управління університетом. Це справді сильна позиція – давати дорогу молодим та небайдужим, виступати в ролі наставника та натхненника їхніх звершень.

З огляду на програму Руслан Постоловський розуміє, що сильний університет може спиратися виключно на сильних викладачів. Добре усвідомлюючи проблеми, з якими стикаються освітяни в нинішніх непростих умовах, в.о. ректора пропонує максимум кроків для забезпечення нормальної педагогічної роботи. Зрозуміло, що викладач, який більше думає про хліб насущний, навряд чи зможе повністю викладатися в аудиторії. Тому претендент на посаду ректора наголошує на необхідності створення стабілізаційного фонду, який унеможливить затримки з виплатою зарплат.

Проте у Рівному думають не лише про хліб насущний для викладачів, там мають намір створити сучасне видавництво, заохочувати спонсорів до розвитку матеріально-технічної бази та розвивати контакти з різними університетами не лише пострадянського простору, але і країн Західної та Центральної Європи. РДГУ вміло позиціонує себе в якості перехрестя гуманітарних інтересів різних країн Старого Світу.

У середині березня у Рівненському державному гуманітарному університеті відбудуться вибори ректора. Багато хто з студентів та викладачів РДГУ вважає, що вони стануть черговим доказом величезної підтримки Руслана Постоловського, який вже впродовж багатьох років гідного залишається стерновим РДГУ.

До теми:

Вибори ректора РДГУ: заявка на перемогу

«Ранкова кава»: гість — ректор РДГУ Руслан Постоловський [+Відео]

Рівне: церква та гуманітарний університет підписали угоду про співпрацю [Фото+Відео]

У Рівному на фасаді РДГУ відкрили меморіальну дошку герою Небесної Сотні [Фото+Відео]





На правах реклами