Ми у Facebook
05.03.2015, 10:45

Рівненські підприємці просять Уряд скасувати додаткові митні збори

Підприємці краю переконані, що ці митні збори просто вбивають їх бізнес.
4 березня на Рівненській митниці відбувся Форум сприяння митній справі Рівненщини. У заході взяли участь підприємці, представники громадських організацій та керівництво Рівненської митниці.

У форматі круглого столу митники розповіли про ті зрушення, які вже вдалося втілити в життя. Так, назустріч підприємцям, митні пости у Рівному та Дубно працюють тепер не до 18, а до 21 години. У планах, хочуть, щоб і у Костополі митники приймали підприємців довше.

Крім того, частина підприємців, які проводили оформлення в інших містах, тепер повернулися назад на Рівненщину.

Питання, яке ж найбільше зараз хвилює усіх підприємців області та й України в цілому - це введення додаткового імпортного збору. Нагадаємо, що згідно з розпорядженням Кабміну №119-р від 16 лютого 2015 року, додатковим імпортним збором за ставкою 10% оподатковуються: готові харчові продукти; продукти, жири та олії тваринного і рослинного походження; алкогольні та безалкогольні напої; тютюн і його замінники; оцет; живі тварини (товарні групи 1-24 за УКТЗЕД).

Під 5% збір підпадуть всі інші товари за винятком "життєво важливих", до яких парламент відніс більшість енергоносіїв, а також деякі медикаменти.

Як наголосили рівненські підприємці, такі дії влади призвели до зростання кількості контрабанди товарів на українському ринку, зменшення надходження до бюджетів та корупційної складової на прикордонних митних постах, а легальні підприємці не можуть таким чином конкурувати з контрабандистами.

Погіршення ситуації на ринку імпортних товарів підтверджують і представники митниці.

- Розглянувши статистичні дані, ми побачили, що останнім часом ввезення імпортних товарів зменшилося майже на 50%, - пояснює перший заступник начальника Рівненської митниці ДФС України Сергій Панчук. - І це велика проблема для економіки.

Як підсумок Формуму підприємці прийняли звернення до КМУ та Верховної Ради щодо скасування додаткових митних зборів.


Де знаходяться найбільші в Україні ворота в Європу


Податковий кодекс: податок на прибуток підприємств





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ