Ми у Facebook
08.03.2015, 11:30

Сирний суп з обсмаженими кубиками хліба

Із понад сотні рецептів сирних супів до вашої уваги - один з найсмачніших і найшвидших у приготуванні. Чудовий варіант для обіду й легкої вечері.
250 г білого хліба або молочного батона, 50-60 г вершкового масла, 200 г твердого сиру (наприклад, Чедер, Швейцарський, Пармезан), 4 ріпчасті цибулини, 1-2 жовтки з варених яєць, зелень петрушки (свіжа або морожена), сіль, мелений перець (чорний горошком або суміш), мускатний горіх.

1. Хліб або батон поріжте кубиками (можна зі скоринкою і без – на ваше вподобання), обсмажте на середньому вогні у 25 г вершкового масла до золотистого кольору, відкладіть.

2. Натріть на середній тертушці твердий сир й змішайте його з підсмаженими кубиками.

3. Подрібніть ріпчасту цибулю й підсмажте її у 25-35 г вершкового масла до прозорого стану.

4. Приготуйте овочевий бульйон (наприклад, на 1,5 л води – 1 морквина, 1 корінь петрушки, шматочок кореня селери і пастернаку, півцибулинки, 5 горошин чорного перцю, 1 чайна ложка солі). Процідіть.

5. Покладіть підсмажену цибулю у гарячий овочевий бульйон. Доведіть до кипіння. Якщо не любите варену цибулю - ще раз процідіть бульйон. Додайте підсмажені кубики хліба з сиром, при необхідності підсоліть, поперчіть, приправте дрібкою тертого мускатного горіха.

6. Подавайте на стіл, посипавши тертим вареним яєчним жовтком і зеленню петрушки.





На правах реклами