Ми у Facebook
08.03.2015, 10:45

Чоловіки на кухні: що приготувати 8 Березня з м`яса

У жіноче свято представники сильної статі люблять дивувати своїх дружин і донечок, сестер, коханих, наречених, мам і тещ своєю фірмовою стравою. А якщо її немає – можна спробувати приготувати щось смачненьке із м`яса або риби.

Реберця, запечені у маринаді



1,5 кг ребер (свинина, телятина, дичина), 3-4 ріпчасті цибулини, свіжа, суха або заморожена зелень (петрушка, кріп), перець чорний і духмяний (горошком або трохи потовчений, сіль, 1 невеликий лимон або півсклянки сухого білого вина, або шампанського що залишилась після корпоративу (не солодкого!).

1. Ребра порубайте на шматочки довжиною приблизно 10-12 см (у магазинах і супермаркетах можна купити готовий набір реберець). Помийте.

2. У каструлі або глибокій мисці приготуйте маринад, як для улюблених шашликів.

3. Якщо ви куховарите вперше, цибулю почистіть, наріжте грубими напівкільцями, додайте перець та зелень, трішки води, вичавіть сік лимона або влийте півсклянки вина чи шампанського.

4. Додайте реберця і все добре перемішайте.

5. Відкладіть все це на 2-3 години маринуватись, накривши під кришкою.
6. Полийте широке деко (форму для запікання) олією. Викладіть на нього реберця, разом з цибулею, залийте маринадом.

7. Ввімкніть духовку на максимум або на 220-250 градусів, щоб нагрілася.

8. Випікайте реберця, поки маринад не випариться і не утвориться рум`яна скоринка. Не перепаліть!

9. Після цього зменшіть температуру в духовці до 150-170 градусів і доведіть до готовності. Якщо реберця ще не готові й починають підгорати, прикрийте їх фольгою.

Подавайте з гострим соусом.

Секрети від пані Галі:
Якщо хочете, щоб реберця приготувалися швидко й просто танули у роті, спочатку 20 хвилин їх проваріть у невеликій кількості води (без солі). Витягніть, охолодіть до кімнатної кімнатної температури і далі маринуйте.

За цим рецептом можна приготувати і курячі ноги та крильця.

ВСІ РЕЦЕПТИ ПАНІ ГАЛІ





На правах реклами