Ми у Facebook
08.03.2015, 09:45

Олена ГАНДЗЮК: успішна жінка – це, насамперед, її міцна та дружня сім’я

Головний лікар Рівненського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Гандзюк є прикладом справжньої успішної жінки, адже не кожна представниця прекрасної половини людства в наші дні може поєднати воєдино усі складові життя: улюблену роботу, міцну родину та час на відпочинок.
Колись головний лікар Рівненського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом мріяла про повноцінний медзаклад для людей, які живуть з ВІЛ-статусом. Пані Олена досягла своєї мети – вже біля трьох років Центр профілактики та боротьби зі СНІДом знаходиться великому та просторому приміщенні колишнього головного корпусу онкодиспансеру в Тютьковичах.

Загалом, пані Олени почала працювати на новій для себе посаді з 2001 року, коли в Україні оголосили рік боротьби зі СНІДом. Тоді, згідно з Указом Президента, Центри СНІДу створили у всіх областях, і на Рівненщині в тому числі. Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу була новою і у медичному плані цікавою. Тож на головного лікаря чекала маса роботи і труднощів: все-таки у 31 рік лікар-дерматовенеролог Рівненського обласного шкірвендиспасеру проявила ініціативу і не побоялася очолити Центр.

Наймолодший головний лікар України 2002 року продовжує турбуватися за людьми, які живуть зі статусом ВІЛ-інфікованого, постійно вдосконалюючи свій медзаклад.

- В минулому році Рівненський обласний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом отримав найкраще лабораторне обладнання в області, не затративши на нього ні копійки з державного та місцевого бюджетів. Допомога надійшла від благодійної фірми, комплект обладнання єдиний на Україну. Надскладними зусиллями він потрапив саме до Рівненської області, - розповідає Олена Гандзюк. – Так само ми отримали ще один апарат, вартість якого сягає сотні тисяч євро. Ці складові доповнили нашу лабораторію, зробивши її ідеально укомплектованою.

Ще одним здобутком стало те, що громадська організація, яка працює при Центрі СНІДу, здобула перемогу, вигравши в конкурсі мобільну амбулаторію, яка може виїжджати, до прикладу, на значні відстані, надаючи представникам уразливих груп населення цілий аспект послуг.

- Автобус обладнаний усім необхідним. У ньому можуть робити забір крові на ВІЛ, після якого через 5 хвилин стане зрозуміло, чи людина заразилася на інфекцію. Можна, навіть, зробити гінекологічний огляд на відповідному кріслі. Принцип роботи простий – Центр їде до людей, які не хочуть або не можуть їхати до них, які нехтують не лише своїм здоров’ям, а й життям оточуючих, - наголосила Олена Гандзюк.



На сьогоднішній день пані Олена разом зі своїми колегами бачить медичну установу в трохи іншому робочому діапазоні.

- Ми не можемо бути орієнтовані на якусь страхову медицину чи надавати платну медичну допомогу, тому що наш контингент – це дуже чутливий соціальний прошарок населення. Але, можливо, з’явиться механізм, який буде опрацьований на державному рівні, що дозволить медзакладам заробляти кошти, а значить, наша новітня лабораторія зможе обслуговувати ще і платоспроможне населення, - розповідає головний лікар Рівненського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

Але не роботою єдиною. Найголовніший здобуток пані Олени – це її сім’я. Жінка, попри зайнятість, встигає бути чудовою дружиною та мамою трьох дітей.

- Мій чоловік Віталій підтримує мене у всіх починаннях. Я йому безмежно вдячна за комфортний психологічний клімат вдома, — розповідає Олена Гандзюк. — Для мене поняття успішна жінка – це, насамперед, її міцна та дружня сім’я. Пишаюся тим, що син Олег на відмінно закінчив навчання у Празькому економічному університеті. Він повернувся до України, наразі працює у столиці по спеціальності. Дві донечки, Соломія і Софія, навчаються у четвертому класі. Вони полюбляють французьку мову і все, що стосується Франції, - додає жінка.



Найулюбленіші заняття для душі у Олени Гандзюк — це вишивання, а також вирощування квітів. Чудові вишиті картини прикрашають домівку і робочий кабінет головного лікаря. А навесні та влітку полюбляє працювати у своєму квітнику біля оселі, де у Олени Василівни росте вже понад 200 видів ірисів! Бачити на власні очі, як навесні кожного дня розцвітає нова квітка, в яку було вкладено частинку душі - захоплююча справа.

Секрет її жіночого успіху простий: щодня підйом о 5.30 ранку, здоровий спосіб життя і відсутність серйозних стресів, а найголовніше — вміння пробачати і не ображатися на людей. А ще вона живе по правді й упевнена у тому, що краще шкодувати за тим, що зроблено, ніж за тим, що не зробив.





На правах реклами