Ми у Facebook
10.03.2015, 16:30

Чи підтримують на Рівненщині об'єднання в Єдину Помісну Православну церкву

На Рівненщині провели опитування, щоб дізнатися як представники православних конфесій оцінюють ідею утворення Єдиної Помісної Православної церкви.
В опитуванні взяли участь 800 осіб. Під час проведення дослідження було враховано демографічні та соціальні складові. Тим самим похибка вибіркової сукупності не перевищує 3,5%.

- Ми опитували тих людей, які вважають себе ввруючими і як мінімум один раз в місяць ходять до храму, - говорить директор та керівник дослідження, віце-президент ВГО "Українська асоціація маркетингу" Олександр Гладунов. - Польовий етап дослідження був проведений з 21 січня по 7 лютого 2015 року.

Як переконують організатори, нині в області є багато міжконфесійних суперечок. Тому потрібно дізнатися, як віряни оцінюють ситуацію на Рівненщині.

- Коли у нашій області є суперечки між конфесіями, то це "грає на руку" нашим ворогам. Тому ми вирішили првести соціологічне дослідження, як перший крок до здоров'я нації, - пояснює замовник дослідження, голова правління Рівненської організації благодійного фонду "Любіть Україну" Михайло Корилкевич.

Одне з питань, які було досліджено в ході опитування - це ставлення прихожан православних конфесій Рівненщини до утворення Єдиної Помісної Православної церкви.

Цю тезу цілком підтримують 75,4% респондентів. Серед парафіян УПЦ КП - 87,3%, а серед представників УПЦ МП - 62,9%.

Категорично подібне об'єднання не підтримують близько 4% опитуваних. Проте між представниками Київського та Московського патріархату ці показники відрізняються. Серед УПЦ КП - це 1,5%, а серед вірян УПЦ МП цей показник становить 7%.

- Ми бачимо, що у нашій області є бажання до єдності Православної церкви. Люди розуміють, що суспільство повинно бути духовно єдиним для того, щоб і наша країна була єдиною, - резюмував результати опитування прес-секретар УПЦ КП, прот. Сергій Лучанін.

Статті до теми:

Владика Варфоломій та Митрополит Анатолій відкликали свої підписи під Меморандумом Єдності

Православні конфесії Рівненщини підписали Меморандум про Українську помісну церкву

ВІДЕО: Очільники православних церков Рівненщини про об`єднання у Єдину Помісну Православну Церквов

Рівненщина: підписантів Меморандуму про Помісну Православну церкву від Московського патріархату покарали суворими доганами





На правах реклами