Ми у Facebook
11.03.2015, 13:00

Голова Здолбунівської РДА обрав собі заступників

Після проведення конкурсу новопризначений голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук підібрав собі заступників та начальника відділу освіти.
Про проведення конкурсу на посади та нові призначення голова Здолбунівської РДА написав на своїй сторінці у фейсбук:


Більше новин про політику області в рубриці "Влада і політика"


"Ну що ж, певно прийшов час підбивати попередні підсумки нещодавно оголошеного мною конкурсу на посади своїх замів та начальника відділу освіти. Скажу відверто, очікував більшої кількості заяв. Але, певно, можемо бути задоволеними і тими, кого маємо.

На посаду І заступника голови РДА надійшло 3 анкети: депутата райради Леоніда Власюка, безробітної Олени Вороніної та працівника правоохоронних органів Володимира Нісинця. Оскільки перший заступник – це той, до кого має бути 100% довіра, я хотів би бачити на цій посаді Леоніда Власюка, якого знаю багато років як принципового, чесного чоловіка, який, якщо чогось не знає, то перелопатить масу літератури, законів і т.д., щоб дійти до істини. Такому не страшно доручати, з такого не боїшся спитати.

На гуманітарного зама надійшло 6 заяв. Думаю, з обов’язками на цій посаді могли б впоратися двоє: Кир’ячук Олег – уродженець Дерманя, працівник облуправління культури та Орлов Микола – голова ГО «ЗЕОН». Виходячи з завдань, які я ставлю перед кандидатом на цю посаду (нас чекає непростий процес децентралізації, потрібно щось негайно робити з енергозатратними бюджетними установами та багато ін.), вибір зупинився на Миколі Орлову, який має чимало напрацювань та бачення розвитку кожної галузі, про що постійно пише на сторінках свого сайту.

Серйозна конкурентна перевага – чудово знає район, керівників закладів (з деякими, вочевидь, доведеться помиритися))), має корисні знайомства по всій Україні. А тому – вперед, пане Миколо! Прийшов час не писати, як має бути, а робити! ))

Мабуть, найважчим був вибір кандидата на відділ освіти. Лише 3 заяви, причому третя (знайома хороша вчителька) написана за моїм проханням. Скажу відверто, щоб збільшити собі вибір я поспілкувався із десятками освітян (на це пішли не одні вихідні). І не лише з нашого району. Ті директори шкіл, які потенційно могли б очолити районну освіту – відмовилися. Як і чимало їх заступників.

Я переговорив з великою кількістю колективів. Усі вони в один голос говорять «треба щось змінювати», «аби стало не так, як було». Останньою краплею, яка мене остаточно переконала, був сьогоднішній візит педагогів міської ЗОШ №1: «Просимо призначити Юрка Шадого». Це ж прізвище звучало з вуст деяких директорів, представників інших колективів. В тому, що Юра знає, яким має бути випускник української школи – у мене сумнівів нема. Але начальник відділу освіти – це не лише виховний процес. Це господарка, бухгалтерія… У мене з Юрою відбулася досить довга розмова. Я довів йому ті завдання, які поставили мені освітяни району на нараді 2 березня.

Ми обговорили шляхи їх виконання та строки. По деяких завданнях – робитимемо разом, по деяких – це суто його відповідальність. Сьогодні я фактично впевнений в тому, що децентралізація, об’єднання громад (а в нас попередньо має лишитися 1 міська громада, 1 селищна та 5 сільських – це попередньо!) відбуватиметься саме навколо закладів освіти. Разом з тим, якщо сьогодні не робити важких, непопулярних кроків в освіті району, то наступного року ми банально не матимемо коштів та голі ставки педагогам та енергоносії. А тому відповідальність – колосальна, права на помилку не маємо. І мусимо впоратись, так, Юра? ))

Насамкінець зазначаю, що кращих кандидатур, які подали свої заявки на конкурс, я хотів би бачити в кадровому резерві на посади заступників голови РДА, керівників структурних підрозділів".

Таким чином, привітати з призначеннями можна: перший заступник голови РДА - депутат місцевої районної ради Леонід Власюк, заступник з гуманітарних питань — журналіст Микола Орлов, а відділ освіти очолить вчитель Здовбицької ЗОШ та активіст Юрій Шадий.


Хто став новим головою Здолбунівської РДА? [ДОСЬЄ]


Голову Здолбунівської РДА звільнено з посади





На правах реклами