Ми у Facebook
15.03.2015, 10:15

Громадські організації проти проведення народного віча

Сьогодні, 15 березня, у Рівному планується зібрання народного віча. На ньому хочуть заслухати звіт роботи голови Рівненської облради. Його проведення ініціюють громадські організації Рівного.
Однак громадські активісти висловлюють підозру, що цей захід - маніпулювання громадською думкою.

Журналісти запитали у тих, хто робив Революцію Гідності у Рівному, чи справді мають вони причетність до проведення цього заходу.

Вікторія Шинкаренко, волонтер «ДАРу»



- Участі у недільному віче не приймаємо, й іншим не радимо. Це приклад подвійної гри, внутрішніх розбірок фарсу. От і все.


Дмитро Якимець ГО «Громадський контроль»



- Під час подій майдану брали активну участь у різноманітних віче. Що ж стосується недільного віче, яке заплановане на 15 березня, то ми тут бачимо присмак політичної розправи. Більше того, для цього хочуть використати формат саме Народного віче, а це абсолютно неприйнятні речі та методи. Звісна річ, що ми у таких заходах участь брати не будемо.

Юрій Лалак, рівненський «Автомайдан»



- «Автомайдан» не має жодного відношення проведення Народного віче. Вцілому, ідея прозорості та відкритості влади- це правильно, але вважаю, що даний випадок- це спекуляція на ідеях Євромайдану. Тому моє особисте відношення до цієї події негативне.

Андрій Токарський ГМ «Опора»



- Ми не є ні ініціаторами, ні організаторами. Віче – це голос народу, водночас воно не має перетворюватись на маніпулятивну річ.

Юрій Лазаревич ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ"



- Як на мене, Народне віче наразі не зовсім доречне. Я чув про його проведення з інтернету, але до його проведення наша організація не причетна. Знаю, що ті, кілька людей, які організовують захід хочуть почути звіт голови облради Михайла Кириллова. Так от, я був на сесії облради і чув цей звіт, більше того, інформація про це є доступна у ЗМІ. Не бачу проблеми зайти - і прочитати це.

Роман Захарчук, ГО «Поліська Січ»



- Особисто я, та наша організація категорично проти подібних афер та маніпуляцій народною думкою. А тому заявляю, що «Поліська Січ» не має відношення до проведення Народного віче.

Зураб Кантарія, громадський активіст



- Особисто я не маю відношення до підготовки, чи організації Народного віче. Якщо йде мова, про те, що громадськість хоче, аби влада звітувала- це безперечно добре. Утім, коли цими речами маніпулюють - це принаймні не чесно.

Ярослав Гранітний, «УНСО»



- Заявляю, що всеукраїнська «УНСО» не бере участь у Народному віче. Ми не бачимо у цьому жодної потреби. Більше того, я вважаю, що це «мутять» люди, які залишились без підтримки Кириллова.

Сергій Сабо, організація «Пласт»



- Пластуни не мають відношення до Народного віче, яке заплановано не неділю, 15 березня. Хочу наголосити, що як на мене, то зараз активно така форма ніби-то публічності активно використовується псевдо-громадськими активістами для розв`язаня особистих конфліктів чи бізнес-інтересів.

За матеріалами charivne.info





На правах реклами