Ми у Facebook
17.03.2015, 08:15

Поради рівненським батькам, діти яких мають велосипеди

З приходом весни на дорогах з'явлються велосипедисти. Найбілшу небезпеку для дорожнього руху становлять діти, що пересуваються на двоколісному транспорті.
Психологи стверджують, що ДТП з вини дітей відбуваються, оскільки вони просто не мають уявлення, як слід вчинити у тій чи іншій дорожній ситуації.

Саме з цієї причини батьки, перш ніж вручити дитині засіб пересування, повинні докласти усіх зусиль, щоб навчити дитину Правилам дорожнього руху та мотивувати їх дотримуватися.

Поради батькам, які вирішили подарувати дитині велосипед, від керівника Державтоінспекції України:

По-перше: переконайтеся у фізичній здатності дитини керувати велосипедом.

По-друге: забезпечте дитину необхідним екіпіруванням. Шолом, крім того, що виконує безпосередні захисні функції, ще й робить водія більш помітним. Аналогічний ефект має спеціальний велоодяг яскравих кольорів.

По-третє: навчіть дитину уважності на дорозі. Вона має пильнувати та попереджувати небажану ситуацію. Вибоїни, ями, тріщини в асфальті вже становлять загрозу. Також необхідно частіше крутити головою і тримати в полі зору потенційно небезпечні об’єкти, що рухаються. Добре бачити боковим зором теж має важливе значення. А сила та реакція дозволять швидко зорієнтуватися у небезпеці, різко змінити швидкість або напрямок руху.

У четверте: не забувайте про світлове оснащення велосипеда. На ньому фари повинні бути справними. А велосипед під час руху в темний час доби або при поганій видимості обов'язково повинен мати світлові прилади, які його позначають і дозволяють бачити дорожнє полотно.

У п’яте: систематично перевіряйте велосипед. Насамперед у нього мають ефективно й швидко спрацьовувати гальма та чітко перемикатися передачі.

І наостанок – переконайтеся в психологічній готовності дитини до водіння. Якщо боятися проїжджої частини, то краще взагалі на неї не виїжджати. На дорозі треба вести себе впевнено, не метушитися з боку в бік, повертати кермо рівно настільки, щоб розминутися з небезпекою або здійснити маневр.

За матеріалами прес-служби Департаменту ДАІ МВС України

Див. також:

З бюджету виділять півмільйона гривень на розвиток велоінфраструктури

У Рівному на одну велопаркову стало більше [+ ФОТО]

У Рівному з'являться велодоріжки [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини