Ми у Facebook
18.03.2015, 17:20

Рівненщина: у Сарнах наліпили понад 2 тисячі вареників для бійців АТО

Волонтерка благодійної організації «Штаб громадської оборони «Горинь» Ольга Пятковська запропонувала провести у Сарнах акцію «Вареники на АТО». Розповіла про неї колегам й разом вирішили почастувати улюбленими стравами бійців, які перебувають у зоні антитерористичної операції та передати їм частинку домашнього тепла й затишку.

Насамперед, попросили мішок борошна в приватного підприємця Олега Скринікова, в чому він не відмовив. На заклик волонтерів відгукнулися майже 30 мешканок Сарн різного віку. Наймолодші – третьокласниця Анастасія Пятковська та п’ятикласниця Аня Малюта, які навчаються в Сарненському НВК «Школа-колегіум» ім. Т.Г. Шевченка. А найстаршій, яка зізналася скільки їй років, але як справжня жінка не назвала своє ім’я, виповнилося 68.

Минулої неділі представниці прекрасної статі різних професій (бухгалтери, освітяни, поварі, медичні працівники, підприємці й просто пенсіонери) трудилися пліч-о-пліч з волонтерами. Одні залишили в цей день родини, інші з’явилися одразу після роботи. Вони не чекали ні від кого подяки чи заохочення, а прийшли з відкритим серцем, аби вкласти часточку своєї душі в загальну доброчинну справу. Ніхто не командував і не розподіляв ролі, а кожен відповідально й з усією старанністю працював. Окрім того, подружжя Маслянчуків, яке мешкає в місті по вулиці Заїкіна, принесли ще борошна, що зібрали разом із сусідами. Зручне, чисте приміщення з кухонними плитами, водою надав волонтерам і небайдужим сарненським господиням менеджер філіалу корпорації «Братерство без кордонів» у Сарнах Володимир Хомич, якому вони низько кланяються. Вийшли у свій вихідний на роботу й працівники кухні корпорації.

Цього ж дня ввечері на передову повертався боєць 30 окремої механізованої бригади Микола Шкільнюк з Дубровиччини, який нещодавно супроводжував демобілізованих бійців, із зони антитерористичної операції. Саме його джип перед відправкою завантажили варениками, корейською морквою, фаршированими яйцями, що приготували для воїнів. Тільки вареників наліпили понад 2 тисячі – з картоплею та грибами, капустою й грибами, яблуками й ізюмом, використаіши ще мішок картоплі, смалець, посмажили понад 17 трилітрових банок сала.

За словами Ольги Ратич і Ольги Пятковської, продуктів для готування вистачило, адже, хто чим міг, тим і допомагав. І діти, й дорослі дуже старались і сподіваються, що нашим захисникам сподобались сарненські вареники. Це найменше, кажуть, що можемо для них зробити. А ще дуже надіються, що мине зовсім небагато часу й пригощатимемо земляків ними та іншими апетитними стравами вже тут, удома, святкуючи перемогу під мирним небом.

Уже наступного дня Микола Шкільнюк доставив смачну передачу бійцям, які перебувають на сході України в зоні антитерористичної операції. Смакуючи, вони дякували небайдужому сарненському жіноцтву, усім, хто приєднався до акції, яку організували волонтери благодійної організації «Штаб громадської оборони «Горинь», що в Сарнах по вулиці Героїв Берестечка. Добровольці дуже вірять і сподіваються, що наша згуртованість у праці та світла молитва принесуть єдність і спокій у кожну українську домівку.

Статті до теми:



На рівненський полігон направлено 600 мобілізованих



Феномен добровольця, або Чому рівняни не чекаючи повісток йдуть в АТО



Кого демобілізують у березні-травні 2015 року


Вірші про війну на сході та мужніх героїв АТО

Рівнянам пропонують привітати солдат з Великоднем

Рівненським солдатам потрібні ліки та шашки







На правах реклами