Ми у Facebook
22.03.2015, 09:45

Ще в одному храмі на Рівненщині почали служити українською мовою

Ще 12 лютого громада села Мильча вирішила перейти до Київського Патріархату, але лише днями у храмі було здійснено перше богослужіння українською мовою.
12 лютого 2015 року у селі Мильча Дубенського району відбулися збори, на яких було проведено опитування місцевої громади на честь Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ Московського Патріархату стосовно її переходу в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату. За результатами опитування 191 людина, що становить 90 % від числа громади, підтримала її перехід до УПЦ Київського Патріархату, 15 людей (8 %) проголосували проти, решта – не голосували, повідомляють у прес-службі Рівненської Єпархії УПЦ КП.

На підставі рішення про перехід громади на честь Різдва Пресвятої Богородиці с. Мильча Дубенського благочиння УПЦ Московського Патріархату в юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також на їх прохання, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон прийняв зазначену парафію до складу Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

18 березня 2015 року у місцевому храмі, який на правах власності належить громаді, було звершено перше богослужіння українською мовою, яке на прохання парафіян та з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона очолив благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний.

Статті до теми:

У Рівному представники УПЦ МП щомісяця звершуватимуть нічний хресний хід

Історії зцілення від чудотворної ікони, що прибуде до Рівного





На правах реклами