Ми у Facebook
19.03.2015, 20:45

Рівнян запрошують подивитись на сонячне затемнення через телескопи

Завтра близько опівдня рівняни можуть стати свідками рідкісного астрономічного явища – повне сонячне затемнення 20 березня 2015. І навіть спостерігати за Сонцем у телескопи. Щоправда, якщо небо не вкриється щільними хмарами і не йтиме дощ.
Рівненська Мала академія наук (МАН) запрошує усіх охочих подивитись на максимальну фазу сонячного затемнення через телескопи. Збір біля Рівненського будинку вчених, що на вулиці С.Петлюри, 17, об 11.00, пише Типове Рівне.

Фахівці застерігають: незважаючи на те, що у нашому місті буде видно не 100%, а лише 57% затемнення Сонця і cиноптики прогнозують хмарну погоду, бережіть свої очі!

Щоб не отримати опіки очей, на затемнення можна дивитися тільки через спеціальні лінзи. Або використати підручні засоби - закопчене свічкою скельце, стару засвічену фотоплівку чи ренгенівський знімок.

Навіть якщо у вас є потужний телескоп чи бінокль, крутий фотоапарат чи відеокамера, спостерігати Сонце і фотографувати його під час затемнення можна тільки через спеціальний темний світлофільтр, додаткові непрозорі накладки з маленькими отворами.

Намагаючись сфотографувати небесне світило на свій мобільний телефон, ви ризикуєте пошкодити матрицю.

Отже, початок повного сонячного затемнення 20 березня 2015 у Рівному - приблизно о 11:13 за київським часом. Максимальна фаза сонячного затемнення: - 12.04-12:13. Закінчення сонячного затемнення - 13:27.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чи побачать рівняни повне сонячне затемнення 20 березня?
Рівне очікує сонячне затемнення
Сонячне затемнення 20 березня 2015: чого чекати і боятися





На правах реклами