Ми у Facebook
22.03.2015, 13:15

Субсидії призначатимуть на підставі лише двох документів

Із 1 квітня призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - Заяви та Декларації.
Вже у квітні мешканці Рівненщини отримають бланки документів для оформлення субсидії. Кожне домогосподарство одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв одержать спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії. Одночасно з Заявою та Декларацією громадяни отримають Інструкцію щодо заповнення цих форм та Інструкцію щодо умов надання субсидій.

Перевірка достовірності даних здійснюватиметься органами соцзахисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій.

У разі подання неповних чи недостовірних відомостей про доходи та витрати може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник повинен буде повернути надміру виплачену суму субсидії у подвійному розмірі.

Відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг триватиме 12 місяців, а не в опалювальний сезон, як раніше. Принцип цих розрахунків на новий період встановлюватиметься автоматично. Потреби повторного звернення до органу соцзахисту у разі відсутності змін не буде.

Субсидія призначатиметься одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату послуг ЖКГ. З питання призначення субсидії слід звертатися до органів соцзахисту населення за місцем реєстрації.

Довідково: Урядом України у 2015 році на субсидії для малозабезпечених громадян додатково виділено 12,5 мільярда гривень. На фінансування Програми житлових субсидій передбачено 24 мільярда гривень.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:


Як рівняни платитимуть за газ з 1 квітня


Гройсман розповів, чи будуть підвищуватися ціни на газ в 4 рази

Рівненщина: тарифи на житло, електрику, газ та воду зросли більш ніж на 30%

Рівне: нові тарифи на тепло





На правах реклами