Ми у Facebook
23.03.2015, 09:52

У Рівному дослідили єврейську спадщину Волині

"Забутий континент. Штетли Волині. Історія, культура, особистості, перспективи розвитку туризму" - під такою назвою відбулась 20 березня цього року міжнародна науково-практична конференція у рівненському Будинку вчених.
Штетли - це невеличкі єврейські поселення напівміського типу у Східній Європі в часи до Голокосту. Саме їх і досліджують у рамках проекту, одним із заходів якого й став міжнародний форум науковців у Рівному. На конференцію прибули науковці з Рівненщини, Волині, Польщі, Білорусі. Загалом було заслухано 19 доповідей. Поряд із відомоми дослідниками, професорами, докторами наук виступали аспіранти, магістранти.

Організаторами конференції виступили Осередок «Брама Гродзька – Театр НН» (м.Люблін, Польща), ГО Рівненський центр маркетингових досліджень, Рівненський державний гуманітарний університет.

Конференція відбувалась рамках реалізації проекту “SHTETL ROUTES. Об’єкти єврейської культурної спадщини в транскордонному туризмі“, який реалізується за підтримки Європейського Союзу в рамах Програми транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Отримані матеріали досліджень будуть сприяти розвитку туризму на Волині, увійдуть у міжнародні путівники, які будуть популяризувати наш край, залучати туристрів з інших країн до подорожу на Рівненщину.



До теми:

Рівняни, поляки і білоруси вивчатимуть єврейську культурну спадщину

ТОП-20: видатні рівняни

"Відкрий Рівненщину": проект "ОГО"








На правах реклами