Ми у Facebook
24.03.2015, 15:30

У Рівненському діагностичному лікуватимуть без благодійних внесків

Тривалі нарікання на сплату благодійних внесків дали свої перші результати. Відтепер усі пацієнти Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені В.Поліщука мають можливість отримати консультаційні послуги без сплати матеріального внеску, який був добровільно-примусовим.
Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр — це заклад, яких не так багато в усій Україні та в західних областях зокрема. Щороку тут проходять обстеження та лікування приблизно 13 тисяч пацієнтів. Тут працює клініко-консультативне відділення, обласний медико-генетичний центр, відділення виїзної діагностики, інвазивних методів діагностики та лікування, також функціонує денний лікувально-діагностичний стаціонар. Крім того, медичний заклад – один з небагатьох, який здійснює наукові дослідження.

Діагностичний центр фінансується з обласного бюджету. Так, минулого року на утримання центру виділили 14 мільйонів гривень. Як стверджує керівництво закладу, цих грошей вистачало тільки на те, щоб покрити заробітну плату працівників. Тому благодійні внески збирали для того, щоб оплатити енергоносії та теплопостачання.

– Цього ж року ми вирішили змінити систему фінансування Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука. Так, до 14 мільйонів, які виділили, як минулоріч, у бюджеті закладено 1,5 мільйона гривень на оплату енергоносіїв, 218 тисяч гривень на медикаменти та ще 40 тисяч на харчування пацієнтів, які перебувають у закладі після операції, – розповідає голова Рівненської облради Михайло Кириллов. – Саме це дозволило надавати послуги без благодійних внесків.

Тобто, тепер пацієнт може прийти до реєстратури без направлення й без благодійного внеску отримати направлення до лікаря, консультації якого вона потребує. Після цього лікар може направити людину на аналізи чи інші обстеження і далі теж курує свого пацієнта. Оплата послуг відбувається тільки у випадках, коли потрібні витратні матеріали (наприклад, рентгенівська плівка), то їх оплачуватиме пацієнт з власної кишені. Дозволяють навіть приходити з власними матеріалами, якщо людина знайде, де їх можна дешевше придбати. При оплаті витратних матеріалів пацієнту видають касовий чек, або ж послугу можна оплатити через термінал, що розташований у медзакладі.

– У нас немає передачі грошей з рук в руки. Це оплата за витратні матеріали й тому людина отримує чек як підтвердження того, що ці кошти не пішли комусь у кишеню, – зазначає в.о. головного лікаря Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука Роман ШУСТИК.

Крім того, у діагностичному центрі безкоштовними є усі послуги для учасників АТО та їх родин. Так, у закладі вже провели більше 600 подібних обстежень. Також безоплатно медичну допомогу у закладі надають переселенцям з Донбасу.

Адреса: вул. 16 Липня, 36 (Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім.В.Поліщука).


СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Рівненський діагностичний центр може отримати нового керівника

На сесії Рівненської облради не будуть розглядати резонансні кадрові питання

ДОСЬЄ - Лепеха Володимир Борисович





На правах реклами