Ми у Facebook
27.03.2015, 11:45

На Рівненщині міліціонер вимагав у громадянина 3500 доларів США

Увечері 26 березня працівники відділу внутрішньої безпеки в Рівненській області затримали помічника чергового чергової частини одного з міських відділів УМВС, коли старший сержант міліції вимагав та отримав 12 тисяч гривень і 500 доларів США.
Напередодні до відділу внутрішньої безпеки в Рівненській області звернувся 38-річний чоловік та повідомив, що від нього вимагає 3500 доларів США міліціонер. Коли чоловік у своїй квартирі передав міліціонеру гроші, той відразу ж їх викинув своєму напарнику через кватирку. Правоохоронці затримали 24-річного старшого сержанта і його 26-річного спільника у дворі будинку. Міліціонер вимагав у чоловіка повернути гроші, які нібито заборгував одному із мешканців міста.

- Ми продовжуємо позбавлятися від тих працівників, які замість того, щоб безпосередньо виконувати покладені на них службові обов’язки, намагаються збагатитися, зневажаючи своїх колег, які поряд несуть службу у нелегкий час, - прокоментував начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. – Ми вдячні мешканцям Рівненщини, які, аби припинити протиправні дії, що вчиняють міліціонери, звертаються до управління МВС.

В органи внутрішніх справ хлопець прийшов у 2010 році. Свою міліцейську службу він розпочав із інспектора патрульної служби. Потім був переведений на посаду помічника чергового чергової частини. Що спонукало його до протиправних дій, встановлюватиме прокуратура Рівненської області під час проведення досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання службовою особою з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень). Затриманому в порядку статті 208 КПК України вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Готуються матеріали щодо та обрання міри йому запобіжного заходу. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:


Рівненщина: засуджено чиновника РДА за хабар


Рівненщина: викладачу винесли вирок за хабар в 1 тисячу доларів





На правах реклами