Ми у Facebook
28.03.2015, 08:45

У Рівненській українській гімназії відкрили три нові кабінети

Три додаткові кабінети обладнали в Рівненській українській гімназії. Тепер усі гімназисти навчаються лише в першу зміну.
- Ще донедавна, – розповіла Тетяна Кухарчук, директорка гімназії, – декілька класів гімназистів училися після обіду. Уроки в них закінчувались аж по восьмій вечора. Дітей, яких батьки не зустрічали після школи, доводилося проводжати до зупинки вчителям.

Новенькі класи обладнали із приміщень, якими володіла друга школа й які роками не використовувалися. Колись давно в цій одноповерховій прибудові була шкільна майстерня й склад. Найдовше – кілька років – тягнулась паперова передача права власності на одноповерхову прибудову.

Саме ж переобладнання зробили швидко, за півроку. Приблизно 240 тисяч гривень зібрали на ремонт і будівельні матеріали батьки, і стільки ж – на сучасні добрі вікна й обладнання класів – знайшла в бюджеті міська влада.

Оглянути нові приміщення і порадіти разом з гімназистами і вчителями приїхав рівненський міський голова Володимир Хомко. Він випускник другої школи, тож привід завітати в рідні стіни не пропускає ніколи.

– Багато років тому отак, як ви, я вчився в цьому кабінеті. Тому мені приємно бачити, як гарно тепер зробили клас. Раніше все було простіше, зате обід в їдальні коштував 12 копійок, –поділився своїми світлими шкільними спогадами Володимир Євгенович, а вчителів і директорку запевнив, що українська гімназія має в міській раді досить потужне лобі, бо серед депутатів теж чимало вихідців із цих чудових стін.

Нам залишилося дізнатися, чи оцінили цю новацію ті, для кого все робилося.

- Коли наш клас перевели на першу зміну, мені спочатку не сподобалося: раніше довелося встати, щоб встигнути до школи, – усміхнулася гімназистка-шестикласниця Анастасія. –Але тепер я дуже задоволена: зі школи повертаюся вдень і не сиджу до ночі вдома над уроками. Виходить – стало набагато краще!



До теми:

Рівненській українській гімназії - 90 років

Навчальний заклад року: Рівненська українська гімназія

Успішні школи Рівного: традиції і новаторство!



Джерело: khomko.rv.ua





На правах реклами