Ми у Facebook
30.03.2015, 15:00

Міліціонера, який вимагав 3,5 тис. дол., звільнили з посади та взяли під варту

За результатами розгляду клопотання прокуратури Рівненської області слідчий суддя Рівненського міського суду виніс 27.03.2015 ухвалу про застосування стосовно помічника оперативного чергового чергової частини одного з міських відділів міліції запобіжного заходу – тримання під вартою.

− Одночасно судом визначено згідно норм КПК розмір застави у сумі 60 розмірів мінімальної заробітної плати, тобто 73 тис грн. За вимогами прокуратури, визначеними у клопотанні, правоохоронця взято під варту у залі суду до внесення застави, а також відсторонено від посади, − розповів заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Нагадаємо, міліціонер вимагав із погрозою застосування фізичного насильства від громадянина грошові кошти у сумі 3500 дол США. Його було викрито та затримано прокуратурою у взаємодії із відділом внутрішньої безпеки МВС України в Рівненській області під час одержання 26.03.2015 частини коштів у сумі 12 тис грн та 500 дол США.

Слідчим відділом прокуратури Рівненської області правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання службовою особою з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Статті до теми:

На Рівненщині міліціонер вимагав у громадянина 3500 доларів США

Рівненщина: виявлено лікаря, що за хабар "відмазував" від армії

Виконуючого обов'язки головного лікаря та медсестру рівненського медзакладу затримали з хабарем

За матеріалами: прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ