Ми у Facebook
30.03.2015, 16:15

В Острозькій академії обрали вчителя року з "Основ християнської етики"

У Національному університеті «Острозька академія» 26-27 березня відбувався Х Всеукраїнського фестиваль-конкурс «Учитель року» з предметів духовно-морального спрямування.
До участі у заході були запрошені вихователі дошкільних закладів, вчителі загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів України, які викладають предмети духовно-морального спрямування, а саме: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство» та ін.

Нагадаємо, що на Рівненщині визначають найкращих в Україні вчителів християнської етики

Основна мета конкурсу - привернути увагу українського суспільства до вихователя, вчителя, викладача, який викладає предмети духовно-морального спрямування, сприяти його професійному становленню, обміну досвідом, зростанню професійної майстерності.

- "Основи християнської етики" – дуже важливий предмет у шкільній програмі, – зазначає вчитель Тернопільської загальноосвітньої школи №28 Олена Коваль. – Стверджую так, адже викладаю цей предмет п'ятнадцять років і можу спостерігати за тими, хто вже закінчив школу. Часто зустрічаю випускників: дехто вже з них є вже батьком чи мамою. Вони просто підходять і дякують. Розповідають про важливість тем, які ми порушували на уроках: створення сім'ї, важливість заповідей, як берегти чистоту свого серця та свого життя. Бесіди про моральне виховання стали у пригоді цим людям та допомогли у складні підліткові роки.

Учасники конкурсу мали можливість не лише продемонструвати свої знання Біблії та вміння вирішувати міжконфесійні конфлікти, а й проявити творчість у викладанні,аби заохотити дітей вивчати християнську етику. Такий захід в академії проводять уже не вперше.

- Нововведенням цьогорічного конкурсу є те, що вчителі демонструють свою творчість, яку можуть використати на уроках християнської етики. Вони показують те, що можуть робити своїми руками, співають пісень, роблять усе можливе, щоб зацікавити учня, – зазначає доктор педагогічних наук, професор, декан гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» Василь Жуковський.

Переможницею конкурсу стала Вікторія Скрипник з міста Борщів Тернопільської області. Усіх учасників нагородили цінними призами, грамотами та дипломами.

-На жаль, на рівні держави таких учителів погано стимулюють. Вони працюють переважно з власної ініціативи. Зокрема, Острозької академія є ініціатором проведення такого конкурсу, – говорить Василь Жуковський. – Українці вміють дуже добре самоорганізовуватись це показав і майдан, і АТО, і навіть цей конкурс. Якщо в школах не буде духовно-морального виховання, то і в країні не буде ладу, еліта деградуватиме. Саме тому великого значення сьогодні для нас набувають християнські цінності.

Статті до теми:

Як зацікавити уроками християнської етики?

Визначили найкращих в Україні вчителів християнської етики





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води