Ми у Facebook
05.04.2015, 09:45

Яка буде погода на Пасху 2015?

Прогнози синоптиків і народні прикмети про погоду на Великдень 12 квітня.
За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, в Україну справжнє весняне тепло прийде після 10 квітня. На Пасху, яка цього року відзначається 12 квітня, температура буде в межах +12...18 градусів, істотних опадів не прогнозується.

Синоптики обіцяють, що на переважній частині території країни 12 квітня буде сухо. Про це повідомив на брифінгу 30 березня директор Гідрометцентру Микола КУЛЬБІДА.

"Великдень очікується прохолодним, переважно без опадів, тільки на північному сході України невеликі опади у вигляді мокрого снігу й дощу", – сказав головний синоптик країни. - А на Світлу Седмицю (Великодній тиждень) очікується підвищення температури до 20-23 градусів тепла".

За народними прогнозами, цьогорічна весна трохи затягнеться, але на Паску, швидше за все, буде досить тепло і без дощів.

Це підтверджує головна прикмета дня 30 березня, коли вшановують пам'ять преподобного Олексія, чоловіка божого – яка погода на Олекси Теплого, така буде й на Великдень. А в понеділок, 30 березня, на Рівненщині припинились дощі.

9 березня, на свято Обретіння голови Івана Хрестителя (Дмитрів день) на у Рівному була похмура погода, а потім небо прояснилося. Так само хмарно було і в Сиропусну неділю перед початком Великого посту. А це теж вказує на погоду у Великодні свята і на всю Світлу Седмицю.

Переконатися у правдивості прогнозів на Світле Востресіння Христове ми зможемо 7 квітня. Бо, за давніми народними повір'ями, яка погода на Благовіщення, така буде й на Великдень. А якщо на Вербну неділю 5 квітня не буде снігу чи дощу, то Пасхальні свята, швидше за все, зустрінемо без опадів.

"Рівненська газета" №14 від 2 квітня 2015

Щоб прочитати онлайн версію останнього номера газети РІВНЕНСЬКА ГАЗЕТА, перейдіть за посиланням

Архів PDF "Рівненської газети" - за посиланням

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Яка погода на Теплого Олекси, такий буде і Великдень

Народний прогноз погоди на літо 2015

Більше про погоду на щодень читайте на порталі ogo.ua у розділі Прогноз погоди





На правах реклами