Ми у Facebook
05.04.2015, 16:00

Як тепер рівняни можуть дешево літати до Європи?

Зважаючи на ліквідацію лоу-косту "Wizz Air Україна" мешканці західних регіонів фактично втратили дешеве повітряне сполучення із Європою.
Торік "Wizz Air Україна" виконував рейси у Мілан, Неаполь і Венецію зі Львова за дешевими цінами. Тепер ці напрямки для західних українців закриті, через нестабільність гривні, складну економічну ситуацію та військові дії на Сході.

Розраховувати тепер можна хіба що на лоукости, які літають із сусідньої Польщі. Спробуємо розглянути найближчі польські міста, з яких літають бюджетні авіалінії по усій Європі.




Жешів

Це місто знаходиться всього лише за 410 кілометрів від Рівного, а квиток до Жешова коштує близько 500 грн.

В аеропорту Жешува "Ясьонка" працює ірландський лоукост Ryanair, який здійснює рейси у Брістоль, Дублін, Лондон (2 рейси), Манчестер і Осло. Є також польська лоукост компанія EUROLOT, яка обслуговує рейс до Парижу.

Майже всі ці рейси виконуються від двох до п’яти разів на тиждень. Окрім того, Ryanair відомий своїми дешевими квитками.

Варшава

До столиці Польщі з Рівного майже 530 кілометрів. Рейсовий автобус долає їх за ніч. Квиток же коштує 650.00 грн.

В Аеропорту імені Фридерика Шопена у Варшаві працює також і Wizz Air, яка здійснює польоти у Париж, Лондону, Бергамо, Гетеборг.


Карта польотів із аеропорту Модлін.

У Варшаві є ще один аеропорт – Модлін. Там працює лоукост Ryanair, який має розгалужену мережу польотів. Зокрема є рейси до Мадриду, Аліканте, Лісабону, Тенерифе, Гран Канарія, Фуертевентури, Барселони, Пальми, Марселю, Риму, Пізи, Больньї, Трапані, Парижу, Брюсселю, Ейндховену, Мілану, Лондону та багато інших.

Катовіце

Зі Рівного до центру Сілезького воєводства, міста Катовіце близько 700 км. Доїхати туди можна автобусом, а квиток коштуватиме близько 700 грн.

Катовіце можна вважати центром лоукост компаній у Польщі. У аеропорті Пижовіце працюють і Wizz Air, і Ryanair.

Останній здійснює рейси до Брімінгема, Ханьї, Аліканте, Дубліна і Лондона.

Wizz Air літає до Брістоля, Тель-Авіва, Барселони, Белфаста, Бергена, Больньї, Бургаса, Глазго, Донкастера, Дортмунд, Ейндховена, Кельна, Києва, Кутаїсі, Ларнаки, Лондона, Маастріхта, Мальме, Мілана, Неаполя, Осло, Парижа, Рима, Ставангера, Стокгольма, Франкфурта.

Краків

Краків знаходиться за 550 км від Рівного. Автобус коштуватиме близько 650 грн.

У краківському аеропорту імені Івана Павла II працює Ryanair, який виконує польоти до Аліканте, Бермінгема, Болоньї, Брюсселя, Дортмунда, Дубліна, Східного Мідленду, Единбургу, Ейндховену, Гданську, Барселони, Острова Кос, Лідса, Ліверпулю, Лондону, Мадриду, Малаги, Манчестеру, Мальти, Мілану, Осло, Пальми, Пафосу, Парижу, Пізи, Риму, Стокгольму, Трапані, Шаннона.

Також із Кракова літає ще одна бюджетна авіакомпанія – Easyjet. Вона з’єднує Краків із Белфастом, Брістолем, Единбургом, Гамбургом, Ліверпулем, Лондоном, Ліоном і Парижем.

Люблін

Центр однойменного воєводства знаходиться лише за 311 км від Рівного. Добратися до нього легко і швидко. Квиток коштуватиме 450 грн. А час в дорозі рейсовим автобусом становитиме близько п’яти годин.

Аеропорт Любліна має обмежену кількість рейсів, але й там присутні лоукости Wizz Air і Ryanair.

Wizz Air здійснює польоти до Лондона, Осло і Стокгольма.

Ryanair із Любліна літає до Дубліна і Лондона.

За матеріалами ipress.ua

Читати також:

Кабінет туристичних новин: Запитання — Відповіді

Чоловік з Рівненщини виграв поїздку до Бразилії на FIFA 2014





На правах реклами