Ми у Facebook
07.04.2015, 11:25

Як депутат Рівнеради виступила на Конгресі Ради Європи [+Фото]

Депутат Рівненської міської ради Світлана Богатирчук-Кривко взяла участь у Конгресі місцевих і регіональних Влад Ради Європи.

Про свої враження від почутого Світлана Кирилівна розповіла на своїй сторінці у фейсбук:

Повернулась з засідання 28-ї пленарної сесії Конгресу місцевих і регіональних Влад Ради Європи.

Тематика Конгресу 2015 року: Місцеві відповіді на виклики в галузі прав людини – міграція, дискримінація, соціальна інтеграція. Серед найважливіших питань, що розглядались:

- регіональний аспект децентралізації влади в Україні;
- місцеві та регіональні влади, що стикаються з потоками мігрантів та внутрішньо переміщених осіб;
- боротьба з тероризмом, антисемітизмом, ісламофобією та мовою ненависті;
- критерії участі у місцевих і регіональних виборах;
- захист прав дітей в умовах економічної кризи;
- молодь і демократія;
- участь жінок в політичному житті на місцевому рівні та ін.

Думки суперечливі. Серед плюсів: Європа ще вірить в те, що реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади в Україні відбудеться (прийнято План дій по Україні на 2015-2017 роки); Стабільно відстоюють Україну Польща, Литва, Великобританія, Австрія, Норвегія, Бельгія.

Викликає тривогу: ми і надалі програємо інформаційну війну Росії, європейці мало знають про реальний стан справ в Україні, натякають, що пора б Україні рішучіше впроваджувати реформи.

Шокувало неприємно: на відкритті сесії вшанували пам'ять тих, хто загинув внаслідок терористичних актів у Парижі, Копенгагені і Тунісі - однак головуючий (Президент Конгресу, Франція) навіть не згадав за тисячі загиблих мирних жителів України. Довелось, використовуючи міжнародну трибуну, бити на сполох фактами.

Особисто мала 6 виступів у всіх інституціях Конгресу(політичній групі європейських консерваторів і реформаторів ECR, комітеті поточних справ; презентації Конгресу у сфері місцевого врядування в країнах учасницях Східного Партнерства, на пленарних засіданнях).



Виступ 25.04.2015 на пленарному засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.( з 1год.34хв. на вкладеному відео).
Термінові дебати: відповідь радикалізації в містах і регіонах Європи; боротьба з тероризмом, антисемітизмом, ісламофобією та мовою ненависті.

http://clients.dbee.com/coe/webcast/index.php…

Пане Президенте! Шановні члени Конгресу!
В Україні з березня 2014 року існує два осередки тероризму – ДНР та ЛНР. Вони свідомо здійснюють на територіях Донецької та Луганської областей України терористичні акти, направлені на залякування населення, вбивства мирних громадян, захоплення заручників та адміністративних приміщень, провокації військового конфлікту з метою змінити конституційний лад та територіальну цілісність України.
З часів оголошення режиму тиші, у відповідності до Мінських домовленостей, постійні його порушення забрали життя 230 українських солдат і 148 цивільних мешканців.

8 червня 2014 року бойовики так званої ДНР катували та вбили 8 священників і парафіян протестантської церкви в українському місті Славянськ. 13 січня 2015 року терористи обстріляли пасажирський автобус поблизу українського міста Волноваха, не зважаючи на оголошений режим тиші - вбито 13 та поранено 15 українських мирних громадян. У лютому 2015 року обстріляли мирний квартал українського міста Маріуполь. Загинуло 38 і поранено близько 170 осіб.
Цього ж місяця – вибух під час мирної ходи (в пам’ять про річницю розстрілу Небесної Сотні на Майдані), в місті Харків, де загинуло 4 молодих українців. За останній рік від рук терористів в Україні загинуло 65дітей, 170 – отримали поранення. А ще щотижневі, майже як за графіком, вибухи волонтерських центрів в Одесі, Харкові та інших містах України. І це не повний перелік актів тероризму.

Жертви літака МН 17,(298 чоловік із 17 країн світу) і пасажири автобуса поблизу Волновахи, мешканці Маріуполя, парафіяни протестантської церкви в Славянську, Шарлі Ебдо і жертви релігійних фанатиків у Паризькому кошерному магазині – всі вони з різних країн, та померли в одній війні – війні терору. Війна – першоджерело тероризму.

Проте й серед терористів (разом з російськими солдатами) загинуло близько 10 тисяч осіб. Реальна кількість замовчується, ці цифри будуть розсекречені мабуть через роки. Адже й досі російська влада стверджує, що зелені чоловічки в Криму, псковська дивізія, сибіряки-буряти – це лишень російські солдати, що заблукали на території України.

Причина тероризму в Україні – допомога терористам постачанням важкої зброї з Росії, а саме танками, реактивними системами залпового вогню «Град», бронетранспортерами та боєприпасами. У зв’язку з цим звертаюсь до російської делегації закликати керівництво своєї країни до припинення подібних дій, через які Росія, будучи державою - агресором після незаконної анексії Криму, поступово стає державою, що фінансує і заохочує тероризм.

Виступ – запитання до заступника регіонального міністра Бельгії Ізабель Вейкманс. (Бельгія головує в Комітеті Міністрів Ради Європи)(.з 1год.27хв. на вкладеному відео

http://clients.dbee.com/coe/webcast/index.php…


Комітет міністрів Ради Європи прийняв близько 10 рішень, метою яких є урегулювання ситуації в Україні і припинення російської агресії. Наш Конгрес також прийняв відповідну Декларацію, в якій закликав Росію припинити військову агресію і всі засоби тиску на Україну. Росія категорично відмовляється виконувати усі ці рішення! Так званий гуманітарний конвой, про який щойно розповідали члени російської делегації, – це приховане постачання зброї з Росії до бойовиків терористичних організацій ЛНР та ДНР.

Як Бельгійське головування планує домагатися виконання Росією рішень Комітету міністрів та інших органів Ради Європи? Якою ж має бути реакція Організації на нехтування її нормами та стандартами?


До теми:

Досьє Богатирчук-Кривко Світлана Кирилівна

ВІДЕО: "ТелеМайдан" на "Рівне 1": Світлана Богатирчук-Кривко та Юрій Супрунюк - про євроінтеграцію






На правах реклами