Ми у Facebook
11.04.2015, 14:45

Спортивний калейдоскоп за тиждень

Калейдоскоп спортивних подій, котрі відбулися на протязі минулого тижня – з 3 по 9 квітня - на Рівненщині та в Україні й світі за участю рівненських спортсменів.
* Рівнечанин Дмитро Кравець став переможцем Чемпіонату Європи у дивізіоні B у складі юніорської збірної України (U-18). Наші збірники, після перемог над командами Сербії та Чехії, у фіналі виявилися сильнішими за збірну Литви, здобувши перемогу у матчі з рахунком 43:8. Подібне досягнення дозволило українській збірній підвищитися у класі. Відтепер наша команда гратиме у дивізіоні А, тобто в найвищій лізі світового регбі .

* На Чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату збірна Рівненської області здобула друге місце у командному заліку. Змагання відбувалися 3-5 квітня 2015 року у Дніпропетровську. Рівненську область представляло вісімнадцять спортсменів. Зокрема, перші місця здобули Марія Гулійчук (1985 р.н., майстер спорту України, у ваговій категорії 67 кг, тренер: ЗТУ Демчук А. О.) та Любов Семенюк (1953 р.н., майстер спорту України міжнародного класу, у ваговій категорії 79 кг, тренер: ЗТУ Демчук А. О.)

* На Кубку України з плавання збірна команда Рівненської області виборола 8 золотих, 6 срібних та 4 бронзових медалей. Змагання проходили 2-4 квітня 2015 року в Дніпродзержинську Дніпропетровської області серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору. Загалом, в Кубку приймали участь збірні команди з 21 області України, всього більш ніж 110 учасників. Честь Рівненщини захищали шість спортсменів, в тому числі два спортсмена з вадами зору та чотири спортсмена з порушеннями опорно-рухового апарату. Щодо особистих досягнень, то Денис Андреєчкін та Катерина Ткачук з Рівного здобули по три «золота», по одній золотій медалі – у Наталії Онищук з міста Березне та Володимра Макарчука з Рівного.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Спортивний калейдоскоп за тиждень, 28 березня - 2 квітня

Спортивний калейдоскоп за тиждень, 13-19 березня

* З двох програшів стартував регбійний клуб «Рівне» у Вищій лізі Чемпіонату України з регбі-7 у сезоні 2015 року. Матчі відбулися в Одесі. Першу гру рівненчани провели з минулорічним чемпіоном - «Олімпом» із Харкова - і поступилися «в суху» 41:0. Наступну гру РК «Рівне» для харківського «Легіон-XIII ШВСМ» програв із більш гідним результатом - 35:5. Другий тур Вищої ліги чемпіонату України з регбі-7 відбудеться 26 квітня у Києві. Третій - 23 серпня у Харкові.

* Клуб «Рівненські Монархи» готується до дебюту у Вищій лізі чемпіонату України з американського футболу. Рівненчани, які минулого року стали третіми у Першому дивізіоні, не змагатимуться за участь у раунді play-off і не боротимуться за медалі турніру. Суперниками «Монархів» стануть «Київські Витязі» та «Хмельницькі Гладіатори». Свою першу гру рівненські футболісти проведуть 9 травня у Хмельницькому проти «Гладіаторів». А перша домашня гра відбудеться 23-го травня у Рівному проти столичних «Витязів». Матчі, як і раніше, проходитимуть на стадіоні «Мототрек».

* 5 квітня у лісовому масиві біля села Руда Красна Рівненського району було проведено ІІ тур відкритих змагань зі спортивного орієнтування «Зелений стадіон – 2015». У змаганнях взяли участь 98 осіб: гуртківці комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради, учні навчальних закладів Рівненського, Здолбунівського, Гощанського Дубенського районів, Дубенської районної станції юних туристів, міст Рівне, Острог та Дубно, представники клубів спортивного орієнтування із селища Оржів Рівненського району та міста Луцька.

* На фасаді стадіону «Авангард» встановлено та освячено меморіальну дошку місцевому футболісту та тренеру Леоніду Молчановському. На урочисте відкриття прийшли вихованці тренера, а також його рідні. Нагадаємо, що саме Леонід Молчановський очолював перший рівненський професійний футбольний клуб «Колгоспник». Не стало тренера у 1995-му році. Встановлення меморіальної дошки Леоніду Молчановському ініціював та профінансував рівнянин Чеслав Хитрий.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ