Ми у Facebook
16.04.2015, 18:00

Кременецькі святині милують очі та заспокоюють душу [Фото+Відео]

Кременець – одне з найкрасивіших малих міст України. Тут є все, що потрібно людині, яка любить подорожувати теренами України у пошуках цікавих куточків: неймовірно красива природа, велика кількість цінних пам’яток архітектури, багато храмів.
Кременець - звичайне маленьке місто з незвичайною красою. Це ще одне місце для відпочинку душі та здобуття нових яскравих вражень про куточки України.
Тут багато важливих історичних місць.



Тут є і гори і скелі, печери та парки, але найбільше враження справляють кременецькі святині. Так, головною гордістю цього містечка є Богоявленський жіночий монастир, історія якого розпочинається ще з 1636 року.



Преображенська православна церква є ще однією гордістю Кременця. Знаходиться вона у центрі міста і вражає всіх своєю величністю.



Навпроти Богоявленського монастиря, як на постаменті, стоїть скромна, але дуже симпатична дерев’яна Хрестовоздвиженська церква, збудована у 1887-1889 рр.



Тут є ще озеро Святої Анни (12 км від Кременця), куди їдуть усі православні, щоб тричі окунутися з головою в озеро (аби бути здоровим цілий рік).



На околицях міста є ще декілька церков: Покрови Пресвятої Богородиці у «цегляному» стилі (1902-1905) біля вокзалу, Пресвятої Трійці (1896-1897) на військовому цвинтарі, Апостолів Петра і Павла на вул. Переліски, Різдва Пресвятої Богородиці у Туницькому провулку, церква на монастирському цвинтарі тощо. Є тут і нові храми різних протестантських церков.

У Кременці багато старовинних цвинтарів – цілих шість. Особливо радимо відвідати П’ятницький козацький цвинтар, де поховані козаки загону Максима Кривоноса.

Взагалі, цей регіон дуже релігійний, тут багато «святих місць», куди масово їздять паломники з усієї України. Більше інформації про мальовниче містечко можна знайти на сайті м. Кременець.



Статті до теми:

Провідна неділя: як рівнянам правильно поминати померлих [ТЕКСТИ МОЛИТОВ]

На Рівненщині освятили новозбудований храм

Рівнян запрошують на культурно-мистецькі заходи 13 по 19 квітня





На правах реклами