Ми у Facebook
23.04.2015, 21:15

Рівненщина: частина місцевих депутатів вже пройшла медогляд

Виконуючий обов’язки голови Сарненської РДА запевняє, що мобілізацію в районі проводять законно, а частина місцевих депутатів вже пройшла медогляд.
Мобілізаційні заходи на Сарненщині не заспокоюються, 21 квітня до виконання військових обов’язків призивали депутатів та освітян міста, а вже сьогодні, 22 квітня, військовий комісар вирушив до навчальних закладів по селах району. Там, як і у Сарнах, освітяни та інші працівники державних закладів отримують повістки.

На Сарненщині не втихає «нелегальна» мобілізація: призовників замикають у приміщеннях

Все ж мешканцям міста не дає спокою вчорашня історія із військовими зборами освітян, де присутніх нібито примушували пройти медогляд.

«Ситуація є дещо викривленою, адже присутніх ніхто не змушував і тим більше не замикав у приміщені. Їх запросили на військові збори і запропонували пройти медогляд. Як 130 чоловік могли замкнути 4 міліціонери ?» - так коментує ситуацію, що склалася виконуючий обов’язки голови Сарненської РДА Ярослав Яковчук.

З приводу того, що сьогодні викладачі отримали повістки на роботу, керманич району зазначив, що така процедура є цілком законною.

Один з присутніх на вчорашніх зборах у Сарненському БДМі запевняє, що нікого й ніде не затримували, але медогляд пройти попросили.

«Там зібрали людей зі шкіл для проведення лекції, так би мовити, про мобілізацію, обов’язки працівників держзакладів у такий період. Згодом до приміщення під’їхав бус з військової частини і комісар разом з військовими запросив усіх присутніх пройти медогляд. Звісно, люди обурились і сказали, що без повісток нікуди не підуть. Всі почали виходити і міліція, що стояла на дверях по суті нікого не затримувала. Кому було цікаво, ті підходили до комісара, кому ні – йшли додому», - розповів очивидець.

Як повідомляє очевидець зі 130 присутніх у залі, до військового комісара підійшло лише 6 чоловік, що погодились пройти медогляд без повістки.

Також сьогодні сарненський депутат міської ради Валерій Куліков повідомив, що «Рівно о 8:00 депутати Сарненської міської ради та заступник міського голови з’явились до військкомату для проходження медичного огляду згідно отриманих мобілізаційніх повісток».

Місцевий депутат відзначив, що на медогляд з’явились не всі, кому вчора вручили повістки.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Рівненщина: заступник мера та шість депутатів отримали повістки

ВІДЕО - Як на Рівненщині депутатам повістки вручали

Рівненщина: депутатам вручили повістки під час сесії





На правах реклами