Ми у Facebook
24.04.2015, 13:45

У Рівному сьогодні відкривається "Французька весна"

Дванадцяту «Французьку весну» Рівненщина зустрічає у квітні.
Але вперше до Рівного завітав директор Французького інституту в Україні аташе з питань культури Матьє Ардена.

— Це унікальне українсько-французьке явище, завдяки якому ми прагнемо максимально широко представити українцям французьку культуру в її найрізноманітніших проявах. До трагедії, яку переживає Україна, весна з успіхом проходила і в Луганську, Донецьку, Сімферополі та Севастополі. Тепер вона квітне у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Рівному, Одесі, Запоріжжі та Львові. Але в кожному з українських міст наповнення «Французької весни» різне. Скажімо, у Рівному це буде виставка робіт французьких митців, які об’єдналися, щоб показати колективне бачення Парижа, і зробили це у формі уявної обкладинки журналу; французьке кіно (як же без нього?) у формі «Ночі короткого метра» та трьох найновіших фільмів, які щойно вийшли в прокат у Франції; музика (авторські пісні та джаз), - зізнається Матьє Арден.

До речі, цього року в Парижі вперше буде «Українська весна». Сподіваємося, що вона стане такою ж бажаною, як французька — в Україні.

24 і 25 квітня в кіноцентрі ЕРА пройдуть всім відомі "Довгі ночі короткого метра". Захід відбуватиметься в рамках "Французької весни в Україні -2015".

Більше цікавих подій у Рівному шукайте на порталі ogo.ua у розділі Відпочинок і культура







На правах реклами