Ми у Facebook
24.04.2015, 15:00

На Дубенщині розпочали об’єднання територіальних громад [+Фото]

23 квітня в Дубенській райдержадміністрації проведено нараду з сільськими, селищним головами по внесенню пропозицій до територіальної реформи.
Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», учасники робочої групи Дубенщини зустрілись із головами сільських рад з метою обговорення пропозиції щодо адміністративного поділу району.



Головними критеріями об’єднання громад стали фінансова спроможність, історичні зв’язки, транспортне сполучення та бажання громади.



Одним із плюсів добровільного об’єднання територіальних громад Дубенщини є отримання ними конкретної державної підтримки, в тому числі й фінансової, у вигляді субвенцій на формування інфраструктури, які визначаються державним бюджетом. До бюджетів об’єднаних громад зараховуватиметься 60% податку на доходи фізичних осіб та надходитиме базова дотація з держбюджету. Новостворені ради матимуть право формувати свою мережу бюджетних установ для забезпечення населення якісними послугами. Замість сільських голів запроваджується інститут старост. Староста обирається у селах та селищах рішенням місцевої ради на термін її повноважень та представляє інтереси мешканців села у виконавчому органі місцевої ради об’єднаної територіальної громади.

За матеріалами: dubnrada@ukr.net

Статті до теми:

Рівненщина: у Дубно діє "Медична клініка на колесах"

Рівненщина: поблизу Дубна знайшли поклади бурштину

Жителі Рівненщини відправили допомогу в зону АТО





На правах реклами